Cioaba: Bercea ne-a dat 30 de ani inapoi. Ii cerem mii de scuze lui Basescu

Vineri, 27 Iunie 2014, ora 17:39
12750 citiri
Cioaba: Bercea ne-a dat 30 de ani inapoi. Ii cerem mii de scuze lui Basescu
Foto: emigrantul.eu

Liderul rromilor, Dorin Cioaba, spune ca din cauza lui Bercea Mondial comunitatea de rromi "a ajuns cu 30 de ani inapoi" si ca niciun om politic nu mai vrea sa se asocieze cu membrii etniei, el cerandu-i "mii de scuze" presedintelui Traian Basescu pentru situatia creata.

Autointitutatul rege international al rromilor, Dorin Cioaba, a comentat, vineri, intr-o conferinta de presa, scandalul declansat dupa acuzatiile aduse de Sandu Anghel familiei presedintelui Basescu, si s-a declarat nemultumit ca presa prezinta imagini cu tatal sau, Florin Cioaba, cu presedintele Basescu si Bercea Mondial, in incercarea de a-l implica in scandal pe seful statului, dar si familia Cioaba.

Avocatul fratelui lui Bercea Mondialu, prins in flagrant cand lua mita pentru a influenta justitia

"Televiziunile au derulat imagini cu tatal meu si membrii familiei noastre. Nu e normal ca familia mea sa fie in spatele acestor oameni, pentru ca cei care deschid televizonul vad imaginea regelui Cioaba si ne asociaza cu retele de infractori si oameni care creeaza probleme in tara", a afirmat Dorin Cioaba.

Acesta a spus ca "e normal ca fiecare sa fie tras la raspundere pentru faptele lui", dar ca "nu e normal ca imaginea regelui Cioaba sa fie terfelita".

"Nu tata l-a prezentat pe Bercea la domnul presedinte. Nu e adevarat asa ceva! A fost o lista oficiala de zece persoane care erau in preajma presedintelui atunci, la Costesti, Valcea. Nu stiu cum a fost lasat domnul Anghel sa ajunga pe scena si sa ofere acel banut de aur sotiei domnului Basescu.

Noi nu am stiut ce se intampla. I-a dat banul si a plecat, si-a vazut de treaba. Pe acea campie, la petrecere, sunt 6.000 de oameni, nimeni nu are restrictie sa vina acolo", a mai spus Dorin Cioaba.

El a mentionat ca la momentul respectiv "Bercea nu era interlop" si ca "sunt din toate culorile politice politicieni care au stat la aceeasi masa cu el".

"Era prieten si cu cei de la PSD si PDL. Se invartea in cercuri foarte inalte. Nu stim cu ce scopuri. Nimeni nu a sesizat ca ar fi vrut sa faca rau. Ceea ce nu imi place mie la ora actuala e faptul ca toti din anturajul lui Bercea se dezic de el. Singurul care trage ponoasele este presedintele Romaniei, ceea ce nu e normal.

Bercea da milioane de euro mita, dar nu plateste un leu impozit

Comunitatea de rromi este foarte suparata si le este rusine oamenilor pentru ca, va dati seama, noi care ne luptam sa atragem oamenii politici de partea noastra, acum noi, din cauza lui Bercea, am ajuns cu 30 de ani inapoi. Nimeni nu mai vrea sa se asocieze cu noi vreodata", a afirmat liderul rromilor.

Dorin Cioaba i-a cerut "mii de scuze" presedintelui Basescu pentru situatia creata.

"Acum toata lumea spune ca Bercea este ca diavolul si nu mai vrea nimeni sa recunoasca faptul ca le-a fost prieten. El mereu a fost un personaj monden. La toti le placea sa mearga la petrecerile lui Bercea. Acum toti vor sa-l afunde, pentru ca e tigan. E o mare pata pe obrazul nostru. Aceasta este o jignire adusa institutiei prezidentiale si ne cerem mii de scuze pentru ceea ce se intampla", a mai spus Dorin Cioaba.

Intrebat care a fost relatia dintre familia Cioaba si Sandu Anghel, Dorin Cioaba a precizat ca acesta i-a cerut lui Florin Cioaba sa se ocupe de rromii din judetul Olt si propunerea a fost acceptata, insa, la scurt timp, Sandu Anghel a fost acuzat de injunghierea nepotului sau.

De asemenea, intrebat daca familia Cioaba a contribuit financiar la campania electorala a presedintelui Basescu, Dorin Cioaba a negat. "Ajutorul pe care l-am oferit in campania electorala domnului Basescu s-a rezumat ca tatal meu sa mearga la cateva intalniri facute de PDL. Noi, rromii, nu am facut nicio actiune in care noi sa cerem bani pentru campania domnului Basescu", a spus Dorin Cioaba.

Autointitulatul rege international al rromilor a mai spus ca "Bercea face jocurile cuiva si se face denigrarea domnului presedinte".

"Acum l-au prins pe Bercea ca nu le-a mers cu referendumul ca, vezi Doamne, ca face asta trafic de influenta. Eu nu cred ca domnul presedinte Basescu s-ar implica in asa ceva. Poate fratele lui a facut ceva. Dar asocierea ca a luat bani sa fie dati presedintelui Basescu, eu nu o cred. Totul apare acum, in prag de alegeri.

Eu cred ca se doreste sa se creeze un cutremur la nivelul scenei politice si apoi sa ramana... Adica, acum se compromit politicienii. E o metoda foarte urata de lucru", mai sustine Dorin Cioaba.

Referitor la declaratia Parlamentului care cere demisia presedintelui, Dorin Cioaba spune ca Traian Basescu "nu trebuie sa dea curs unor astfel de initiative".

Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
#Dorin Cioaba Basescu scuze Bercea, #Dorin Cioaba etnie situatie Bercea, #Dorin Cioaba etnie inapoi Bercea , #rromi
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Are dreptate !! Va trece mult timp pana Traian Basescu va mai dansa
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5