Vezi in direct de la funerarile lui Florin Cioaba. Vezi programul oficial!

   

Slujba de inmormantare a lui Florin Cioaba va incepe vineri, la ora 11.00, in curtea casei acestuia, unde va fi amplasata o scena pe care invitatii isi vor rosti mesajele, apoi va fi citit testamentul, dupa care cortegiul funerar, care va fi deschis de un car alegoric, va pleca spre cimitir.

Dorin Cioaba, fiul cel mare al autointitulatului rege al romilor, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, ca vineri, la ora 11.00, la catafalcul lui Florin Cioaba va incepe o slujba condusa de Beniamin Poplacean, presedintele bordului de conducere al Institutului Teologic Baptist.

Ceremonia religioasa va fi urmata de citirea testamentului si de incoronarea lui Dorin Cioaba ca rege al romilor, dupa care participantii vor pleca din curtea palatului spre Cimitirul Municipal Sibiu.

Cortegiul funerar va fi deschis de un car alegoric, iar funeraliile vor include si cantece religioase, dar si muzica de fanfara.

VEZIASPECTE LIVE IN FERESTRA VIDEO DE MAI JOS

"Intre toate titlurile tatalui meu, cel de slujbas al lui Dumnezeu era cel mai important. La ora 11.00 va incepe predica si slujba de inmormantare. Apoi, afara, in curte, va continua slujba si se vor citi mesajele invitatilor pe o scena care va fi amplasata acolo. Dupa transmiterea mesajelor, vom trece la punctul cel mai dureros pentru familie, pentru mama mea. Este vorba despre citirea ordinii succesorale a tatalui meu, de incoronare si citirea primului testament al tatalui meu: testamentul politic si modul in care se va imparti averea tatalui meu. Se cuvine ca sa primeasca fiecare ceva, pentru ca tata a avut multe lucruri, multe titluri, iar eu si fratele meu trebuie sa le ducem mai departe", a spus Dorin Cioaba.

Potrivit lui Dorin Cioaba, el va primi coroana lui Florin Cioaba de la fratele sau, Daniel, de la mama sa, Marica si de la cei care i-au fost consilieri tatalui sau.

"Inainte ca tata sa plece din casa, mi se va da coroana. Coroana mi-o va inmana mama mea, fratele meu si cei care i-au fost consilieri tatalui meu, oamenii cu grad in conducerea Casei Regale", a mai declarat Dorin Cioaba.

Potrivit acestuia, joi seara se intruneste Consiliul Coroanei, care va lua horararea "fireasca, normala", ca el sa fie mostenitorul coroanei.

"E o hotarare fireasca, normala. Coroana se mosteneste, cum tata a mostenit-o de la bunicul meu. Aceasta a fost dorinta tatalui meu. Ma gandeam ca acest lucru se va intampla mult mai tarziu. Mai aveam multe de invatat de la tata. Sunt pregatit! O sa incerc sa fac totul bine. Am invatat multe de la tata si multe le-am furat, ca sa zic asa, cu ghilimele, pentru ca tata ma lua peste tot cu el, uneori chiar obligat", a mai spus fiul cel mare al lui Florin Cioaba.

Acesta a adaugat ca dupa incoronare se va rosti "Regele a murit, traiasca regele", urmand ca Florin Cioaba sa fie dus spre Cimitirul Municipal Sibiu, unde va fi inmormantat alaturi de tatal sau, fostul rege al romilor Ion Cioaba.

Totodata, Dorin Cioaba a spus ca focul care arde din noaptea in care a fost adus acasa Florin Cioaba va fi stins in momentul in care cortegiul funerar va pleca de acasa, urmand ca la fiecare intersectie importanta de pe drumul spre cimitir sa se faca opriri pentru rugaciune.

Trupul neinsufletit al lui Florin Cioaba a fost adus, marti seara, in Romania, cu o cursa de linie care a aterizat pe Aeroportul "Henri Coanda", iar de acolo sicriul a fost transportat cu o masina la Sibiu.

Florin Cioaba va fi inmormantat vineri, in Cimitirul Municipal Sibiu, langa mormantul tatalui sau, unde familia sa a concesionat o parcela de teren pentru 25 de ani.
Vineri, 23 August 2013, ora 10:20
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
VIDEO FOTO Cine este mercenarul sibian care l-a amenintat pe directorul Romgaz - A avut mari probleme cu legea
CITESTE AICI DESPRE AMENINEsARILE LA ADRESA DIRECTORULUI ROMGAZ SI MITA DATA CLERICILOR BISERICII ...
Seful IPJ Sibiu a primit cel mai inalt grad al politiei romane
Decretul a fost semnat vineri, astfel ca seful IPJ Sibiu a primit gradul de chestor de politie. ...
Incendiu la un bloc din cartierul Arhitectilor - Cincizeci de persoane s-au autoevacuat
La fata locului s-au mobilizat prompt 3 autospeciale de stingere cu apa si spuma si 1 echipaj SMURD. ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor