Cîțu refuză să demisioneze din fruntea PNL și așteaptă judecata lui Iohannis. Ce i-au transmis baronii SURSE

Joi, 31 Martie 2022, ora 21:07
8964 citiri
Cîțu refuză să demisioneze din fruntea PNL și așteaptă judecata lui Iohannis. Ce i-au transmis baronii SURSE
Cîțu vrea verdictul lui Iohannis FOTO Facebook / Florin Cîțu

Florin Cîțu le-a transmis celor patru prim-vicepreședinți ai PNL (Lucian Bode, Iulian Dumitrescu, Rareș Bogdan și Gheorghe Flutur) că refuză să demisioneze din funcția de președinte al partidului și a cerut ca președintele Klaus Iohannis să-i stabilească soarta politică, susțin surse politice pentru ziare.com. De cealaltă parte, partidul știe deja dorința lui Iohannis: Nicolae Ciucă – președinte al PNL.

Florin Cîțu i-a întrebat pe cei patru prim-vicepreședinți ai PNL ce a decis Klaus Iohannis cu privire la viitorul PNL, iar liderii liberali i-au răspuns că nu au vorbit cu președintele pe această temă, susțin sursele citate. În replică, Florin Cîțu le-a transmis că nu demisionează până când șeful statului nu va clarifica situația sa în fruntea partidului.

De cealaltă parte, surse din anturajul celor prim-vicepreședinți susțin că Florin Cîțu a cerut mai multe garanții: mai întâi să rămână în fruntea de președinte al Senatului, apoi funcția de guvernator al BNR în 2024, principalul său obiectiv. Niciunul din cei patru prim-vicepreședinți nu i-au oferit o astfel de garanție. Singura funcția pe care baronii locali i-au promis-o lui Cîțu a fost cea de europarlamentar la alegerile din 2024, pe care actualul lider PNL o consideră insuficientă.

Vineri va fi convocat Biroul Permanent Naţional, care include şi toţi liderii de filiale, iar duminică va avea loc Consiliul Naţional, forul care va convoca Congresul extraordinar al partidului. Favorit pentru șefia PNL este premierul Nicolae Ciucă. Șeful Executivului va avea în această seară mai multe discuții cu liderii PNL din teritoriu, susțin sursele citate.

După întâlnirea de la Vila Lac, liberalii s-au mutat la sediul central al PNL din Modrogan. Florin Cîţu şi-a invitat câţiva colegi, cu ocazia zilei de naştere, care este vineri, pe 1 aprilie. Însă la petrecere participă doar câțiva apropiați, printre care Alina Gorghiu, Monica Anisie și Ionuț Stroe.

Citește și:
Motivul pentru care Larisa Iordache a refuzat să participe la Survivor România
Motivul pentru care Larisa Iordache a refuzat să participe la Survivor România
Larisa Iordache a pus punct competițiilor din gimnastică, la finalul anului 2021, dar a rămas în prim plan, prin participarea la emisiunea America Express, de la Antena 1. Ea a făcut acolo...
Refuzul amar al lui Xi Jinping. Contractul pe care Putin voia sa-l vadă semnat cu disperare. ”China poate aștepta oricât”
Refuzul amar al lui Xi Jinping. Contractul pe care Putin voia sa-l vadă semnat cu disperare. ”China poate aștepta oricât”
Rusia avea nevoie disperată de un nou contract de gaz cu China din cauza situației catastrofale a Gazprom, dar Xi Jinping l-a refuzat pe Putin. Vizita pompoasă a președintelui chinez Xi...
#Florin Citu PNL, #refuz, #demisie, #presedinte PNL, #interventie, #Klaus Iohannis PNL , #stiri Florin Citu