PNL și PSD s-au înțeles pentru împărțirea prefecturilor. Capitala va avea un prefect de la PSD. Acord și pe PNRR

Miercuri, 08 Decembrie 2021, ora 19:50
5073 citiri
PNL și PSD s-au înțeles pentru împărțirea prefecturilor. Capitala va avea un prefect de la PSD. Acord și pe PNRR
Declarațiile președintelui PNL, Florin Cîțu FOTO Hepta

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat miercuri că la nivelul coaliţiei de guvernare s-a stabilit ca acolo unde există preşedinte al Consiliului Judeţean de la un partid va fi şi prefect de la acelaşi partid, iar în Capitală funcţia de prefect va reveni PSD.

"Unde este preşedinte al Consiliului Judeţean va fi şi un prefect de la acelaşi partid. Poate să existe una sau două excepţii, dar asta este regula de bază. (...) Aceasta a fost regula la care s-a ajuns până la urmă, vom încerca să compensăm în celelalte filiale cu alte funcţii. Există peste 140 de funcţii, numiri politice care vor fi făcute şi atunci cine nu ia prefect va avea o altă funcţie - secretar de stat şi aşa mai departe", a afirmat Cîţu, la Parlament, după şedinţa coaliţiei.

Despre excepţiile de la această regulă, Cîţu a precizat că acestea trebuie mai întâi discutate, iar apoi vor fi anunţate.

Potrivit liderului liberalilor, în Capitală prefectul va fi de la PSD.

"Este nominalizarea pe care o face PSD", a spus preşedintele PNL.

De asemenea, Cîţu a precizat că la Cluj va fi un prefect din partea Partidului Naţional Liberal.

Bani din PNRR pentru „baronii locali”

Liderii partidelor ce formează coaliția de guvernare PSD, PNL și UDMR au convenit miercuri, 8 decembrie, ca anumite fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență să fie gestionate de autoritățile locale.

„S-a discutat ordonanța pe PNRR, s-a ajuns la formă finală. Pentru câteva sectoare vor fi delegate sau vor putea să fie folosite și ADR, educație, sănătate și reforma socială. Aceste autorități regionale pot fi implicate în derularea de proiecte din aceste sectoare în PNRR”, a declarat președintele PNL, Florin Cîțu, la finalul întâlnirii cu liderii celorlalte partide din coaliție.

În actuala formă a Planului Național de Redresare și Reziliență, pentru autoritățile locale (municipii reședință de județ și municipiul București, inclusiv sectoarele, alte municipii, orașe și comune) sunt alocate 2,1 miliarde lei. Aceste fonduri ar urma să fie folosite, printre altele, pentru achiziția a 1.135 vehicule noi nepoluante cu zero emisii gaze de eșapament: 200 de autobuze electrice/hidrogen din gamele de 12 metri, respectiv 18 metri, 515 de autobuze electrice/hidrogen din gama de 10 metri, 50 de tramvaie, 50 de troleibuze cu baterii, 320 buc – microbuze electrice/hidrogen) și 13.200 puncte de încărcare vehicule electrice în total, în toate categoriile de localități.

Totodată, au fost cuprinse fonduri pentru achiziția a 1.000 de microbuze electrice pentru scopuri comunitare.

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#Florin Citu PNL, #PNRR, #prefecti, #PSD, #alianta PNL PSD , #pnl-psd