Cîțu, atacuri în rafală la adresa PSD: „Doar plecarea lor de la guvernare ne mai salvează; Activitatea PSD duce la umilirea României”

Miercuri, 11 Ianuarie 2023, ora 14:30
1404 citiri
Cîțu, atacuri în rafală la adresa PSD: „Doar plecarea lor de la guvernare ne mai salvează; Activitatea PSD duce la umilirea României”
Fostul lider PNL Florin Cîțu atacă aproape săptămânal PSD FOTO Hepta

Fostul președinte al PNL Florin Cîțu a lansat mai multe atacuri la adresa PSD, despre care spune că „duce la umilirea României pe piețele internaționale”. Totodată, Cîțu a cerut iar scoaterea PSD de la guvernare.

Florin Cîțu a acuzat Ministerul de Finanțe că s-a împrumutat cu cea mai mare dobândă plătită vreodată de România pentru dolari.

„Activitatea PSD la guvernare duce la umilirea României pe piețele internaționale.

Dobânda platită ieri de MF-PSD pentru cele 3,75 miliarde dolari este cea mai mare dobândă plătatita vreodată de statul român pentru dolari (PNL se împrumuta la dobânda negativă în 2020 și 2021, alte vremuri).

Și ca să fie insulta și mai mare, cu o zi mai devreme Ungaria s-a împrumutat la dobânzi mai mici cu un punct procentual. Nu știu dacă a mai fost vreodată așa umilită România pe piețele internaționale”, a transmis Cîțu.

Mai mult, Cîțu a sugerat scoaterea PSD de la guvernare, acuzându-i pe social-democrați că „ne îngroapă în datorii”.

„Doar plecarea PSD de la guvernare ne mai salvează. MF-PSD ne îngroapă în datorii la dobânzi astronomice și doar falimentul ne mai scăpă. Nu există atâtea venituri din taxe pentru a acoperi incompetența PSD la MF. P.S. Ar trebui să va întrebați de ce se grăbește MF-PSD să împrumute 20 de miliarde lei în prima săpătămână din an (13% din toată suma pe care trebuie să o împrumute în 2023, cea mai mare suma imprumutata într-o singură zi din istorie la cele mai mari dobânzi). Vă spun eu. Pentru că dobânzile și prețurile vor continua să crească și în 2023. Vezi ce face MF-PSD nu ce spune”, a conchis Cîțu.

#Florin Citu, #PNL, #PSD, #coalitie pnl psd , #stiri Florin Citu