Culisele luptei din PNL. Cum l-a pus Cîțu la punct pe Bode

Marti, 22 Martie 2022, ora 22:22
8098 citiri
Culisele luptei din PNL. Cum l-a pus Cîțu la punct pe Bode
Disputa dintre Bode și Cîțu reprezintă unul dintre punctele fierbinți în culisele PNL FOTO Hepta

Ministrul de Interne Lucian Bode a încercat să-l pună la colț pe liderul PNL Florin Cîțu, dar la finalul zilei tot el a ieșit cel șifonat. De asemenea, Florin Cîțu a mai câștigat o dispută internă, susțin surse din PNL pentru Ziare.com.

În ședința conducerii PNL, președintele Florin Cîțu a propus fuziunea cu ALDE, în timp ce Lucian Bode, în calitate de prim-vicepreședinte al partidului, a susținut că PNL trebuie să abandoneze această idee, pe motiv că ar aduce prejudicii de imagine, susțin surse politice pentru ziare.com. Însă partidul l-a ignorat pe Bode. ”Au fost două trei organizații care au spus că poate nu e oportună fuziunea cu ALDE, că partidul e legat de imaginea lui Tăriceanu, dar în proporție de 90% toate organizațiile PNL au fost de acord cu fuziunea. Avem nevoie de fiecare vot de pe partea dreaptă, de fiecare primar. Înainte să se supună la vot, Bode, umilit, și-a retras singur propunerea. E o dovadă că nu are susținere în partid, chiar dacă el visează să fie președinte”, susține surse din conducerea PNL.

ALDE vine în PNL cu o zestre de 15 primari şi 876 de consilieri locali şi judeţeni, plus sute de filiale locale, cifre deloc de neglijat, în condițiile în care PNL se pregătește de o nouă confruntare directă cu PSD la alegerile din 2024.

Lucian Bode a intrat în conflict cu Florin Cîțu din cauza unei informații pe surse. Ziare.com a scris în premieră că ministrul de Interne Lucian Bode și ministrul Energiei Virgil Popescu se numără printre miniștrii pe care Florin Cîțu ar vrea să-i schimbe din guvern. Ulterior, informația a fost preluată și de televiziunile de știri, care au rostogolit subiectul. Înainte de ședința conducerii PNL, Lucian Bode, vizibil nervos, a ieșit în fața jurnaliștilor și a dezmințit că e pe lista miniștrilor remaniați. ”Trebuie să ne lămurim astăzi cine a demarat această procedură, când a început și care este finalitatea ei”, a spus Lucian Bode, cu trimitere la Florin Cîțu, cel care a demarat procedura de evaluare a miniștrilor.

Gestul lui Bode, de a comenta știri pe surse despre o posibilă remaniere, a stârnit din nou critici în PNL. ”Bode n-a făcut altceva decât să se așeze singur pe lista miniștrilor care pot fi schimbați. Uitați-vă cum a reacționat Virgil Popescu, care nu a vrut să comenteze informații neoficiale, și uitați-vă la Bode, care s-a apucat să se războiască cu Cîțu prin intermediul presei plecând de la o știre pe surse. A fost o zi neagră pentru Bode. A venit la ședința PNL cu gândul că-i va da o lecție lui Cîțu, dar a plecat cu coada între picioare”, susțin sursele citate.

De asemenea, Cîțu a tranșat și o dispută mai veche. După congresul din toamnă al PNL, Florin Cîțu i-a promis funcția de președinte al PNL Diaspora lui Robert Sighiartău, susțin surse din conducerea partidului. Însă fostul secretar general al PNL din vremea lui Orban a început să critice pe la colțuri activitatea lui Cîțu din fruntea partidului. Prin urmare, Cîțu i-a oferit filiala diaspora lui Rareș Bogdan, unul dintre apropiații lui Sighiartău. ”În felul acesta, Sighiartău nu a mai putut comenta nimic, pentru a nu-l supăra pe Rareș, iar Rareș s-a văzut cu o funcție în plus în partid, deci a uitat de prietenia cu Sighiartău”, conchide sursele citate.

#Florin Citu, #bode, #culise lupte pnl , #PNL