DNA poate începe urmărirea penală a lui Florin Cîțu. Senatul a votat ridicarea imunității fostului premier, în dosarul achiziției de vaccinuri în pandemie

Miercuri, 29 Noiembrie 2023, ora 14:23
2596 citiri
DNA poate începe urmărirea penală a lui Florin Cîțu. Senatul a votat ridicarea imunității fostului premier, în dosarul achiziției de vaccinuri în pandemie
Senatul a votat ridicarea imunității lui Florin Cîțu în dosarul achiziției de vaccinuri în pandemie FOTO Facebook / Florin Cîțu

Plenul Senatulului a votat, miercuri, cu 90 de voturi pentru, 2 voturi contra şi 3 nu au votat, ridicarea imunităţii senatorului PNL Florin Cîţu, în urma solicitării Parchetului General privind dosarul achiziţiei de vaccinuri din perioada pandemiei. Grupurile parlamentare au anunţat în plen că vor vota în favoarea ridicării imunităţii.

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a declarat în plen că ”neplăcerea în ceea ce îl priveşte pe domnul Cîţu este şi mai mare”, în acest caz al achiziţiilor de vaccinuri din pandemie. ”Istoria, ori a vrut să glumească cu noi, ori a vrut să ne dea o lecţie, l-a propulsat de nicăieri pe domnul Cîţu în cea mai înaltă funcţie în Executivul României, funcţie pe care a luat-o pe persoană fizică, funcţie care a venit la pachet cu o aroganţă imensă, cu o autosuficienţă care nu putea fi combătută în niciun fel. Toate deciziile dumnealui erau perfecte, nu lua niciodată prizonieri, totul era lapte şi miere”, a spus Romaşcanu.

”Da, a fost cea mai cumplită pandemie de o sută de ani încoace dar ce poate fi mai trist pentru o ţară în această pandemie decât să aibă la cârma deciziei de a salva oameni pe cel mai incompetent prim-ministru pe care l-a avut România în trecutul mai recent şi mai îndepărtat”, a spus Romaşcanu. ”Este un miliard cu TVA, nu vă jucaţi cu mărunţiş. E mult, domnule Cîţu, aţi împrumutat 200 de miliarde”, a spus Romaşcanu.

”Nu pot să spun decât că grupul PSD va vota pentru această hotărâre, ceea ce va face din domnul Cîţu un recidivist”, a spus senatorul PSD.

Senatorul PNL Daniel Fenechiu a spus, la rândul lui, că justiţia se înfăptuieşte de către instanţele judecătoreşti. ”Este şi motivul pentru care astăzi în comisia juridică şi astăzi senatorii PNL vor vota pentru a da verde justiţiei, să cerceteze faptele pe care i le impută lui Florin Cîţu”, a arătat Fenechiu, arătând că aşa este normal în democraţie, Parlamentul legiferează, Guvernul administrează iar justiţia soluţionează problemele.

Senatorul Claudiu Tîrziu de la AUR a afirmat în plen că ”Guvernul Cîţu a practicat terorismul de stat”. ”A încercat să ne vaccineze cu forţa. (..) Noi, AUR, am reuşit, cu ajutorul românilor să oprim această nenorocire. Ce se întâmplă azi, aici este un început de dreptate. Domnul Cîţu a îndatorat ţara în mod nejustificat şi masiv şi a făcut o afacere majoră”, a arătat Tîrziu.

Senatorul UDMR Turos Lóránd a anunţat poziţia Uniunii la votul pentru ridicarea imunităţii. ”Noi nu suntem aici pentru a face o analiză politică a Guvernului Cîţu sau a premierului Cîţu, nu suntem aici pentru a discuta teorii conspiraţionale despre beneficiile vaccinului, suntem aici pentru a hotărî asupra unei solicitări. UDMR va vota pentru ca justiţia să îşi facă treaba”, a spus acesta.

Senatoarea independentă Diana Şoşoacă a declarat: ”Hello Superman, Xena speaking!”. ”Solicitarea Parchetului vine ca urmare a uneia dintre sutele mele de plângeri depuse”, a spus Şoşoacă, arătând că din cele 12 infracţiuni invocate, Parchetul a ales doar complicitatea la abuz în serviciu.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

NATO se extinde oficial la 32 de membri. Votul istoric dat după luni întregi de tergiversări
NATO se extinde oficial la 32 de membri. Votul istoric dat după luni întregi de tergiversări
Parlamentul ungar a ratificat luni, 26 februarie, aderarea Suediei la NATO, ultima etapă a aderării acestei ţări nordice la Alianţa Nord-Atlantică, relatează AFP. Această ratificare are...
Alegeri prezidențiale în luna septembrie. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat
Alegeri prezidențiale în luna septembrie. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat
Senatul a votat luni, 26 februarie, proiectul de lege care ar permite organizarea alegerilor prezidențiale în luna septembrie, în condițiile în care în prezent scrutinul are loc în luna...
#Florin Citu, #Senat, #vot, #imunitate, #dosar, #achizitii, #vaccinuri , #stiri Florin Citu