Activistul Octavian Berceanu, numit in functia de comisar general al Garzii Nationale de Mediu

Joi, 11 Martie 2021, ora 17:39
3914 citiri
Activistul Octavian Berceanu, numit in functia de comisar general al Garzii Nationale de Mediu
Octavian Berceanu, noul sef al Garzii Nationale de Mediu

Activistul de mediu Octavian-Alexandru Berceanu a fost numit in functia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Garzii Nationale de Mediu, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Citu publicata joi, 11 martie, in Monitorul Oficial.

Printr-o alta decizie, premierul a eliberat-o din functia de comisar general al Garzii Nationale de Mediu pe Marioara-Artemis Gatej.

O" target="_blank">ctavian Berceanu a fost consilier general din partea USR in vechiul Consiliu General. El este cunoscut pentru campaniile desfasurate pe pagina de Facebook impotriva depozitelor ilegale de deseuri. Octavian Berceanu este inginer silvic.

"Pasiunea mea este mediul, adica protejarea padurilor, a aerului, a apelor si a calitatii vietii. Din 1999 conduc santiere de reconstructie ecologica, precum Copsa Mica. In ultimii 20 de ani am impadurit mii de hectare de terenuri defrisate, am organizat sute de actiuni de prindere a celor care taiau ilegal padurile sau impuscau animalele pentru divertisment.

Unul din proiectele mele este Padurea Bucuresti, prima padure urbana nascuta dupa revolutie. Sunt consilier USR pentru Comisia de mediu si Comisia ape, paduri, pescuit si fond cinegetic ale Senatului, precum si consilier general al Consiliului General al Municipiului Bucuresti", sustine Octavian Berceanu intr-o biografie publicata pe site-ul Aliantei USR PLUS.

Tot joi, seful Executivului l-a numit in functia de presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului pe Florin George Garbacea si l-a revocat din functia de presedinte al institutiei pe Eugen Ioan Cozma.