Florin Cîțu bagă bățul în gardul guvernului privind OUG pe creșterea numărului membrilor în CA Exim Bank: „Nicio justificare economică, doar politică”

Joi, 13 Octombrie 2022, ora 23:19
2942 citiri
Florin Cîțu bagă bățul în gardul guvernului privind OUG pe creșterea numărului membrilor în CA Exim Bank: „Nicio justificare economică, doar politică”
Fostul premier Florin Cîțu și-a făcut un obicei în a "înțepa" guvernul FOTO Facebook / Florin Cîțu

Fostul premier și lider PNL Florin Cîțu a transmis joi, 13 octombrie, un mesaj critic la adresa guvernului, explicând că nu există „nicio justificare economică” pentru creșterea numărului membrilor în Consiliului de Administrație al Exim Bank prin ordonanță de urgență.

Potrivit lui Cîțu, singura justificare este cea politică, și a menționat că va depune un amendament pentru a elimina această creștere.

”Exact de asta are nevoie acum România! Prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 132 din 29 septembrie 2022, guvernul creşte numărul membrilor consiliului de administraţie al EXIM BANK de la 7 la 9. Nu există nicio justificare economică, doar politică, pentru o astfel de măsură. Să nu mai vorbim de contextul economic prin care trece România. Voi depune un amendament pentru a elimina această aberație”, a transmis Florin Cîțu.

Suplimentări și la Guvern

În urmă cu o zi, Secretariatul General al Guvernului a cerut o suplimentare de 21 de noi „posturi bugetate”, fiind urmărite specialități economice, juridice și IT. Mai mult, înainte de asta, într-o ședință anterioară, guvernul a mai suplimentat personalul SGG cu încă cinci posturi

Totodată, Mircea Abrudean (șeful Cancelariei premierului), Marian Neacșu (secretarul general al Guvernului) și Alexandru Bociu (secretarul de stat al Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor) au propus un memorandum pentru organizarea de concursuri privind ocuparea a 40 de noi posturi, dintre care 25 în punctele de frontieră iar 15 pentru laboratoarele implicate în controlul reziduurilor de pesticide.

#Florin Citu, #presedinte PNL, #guvernul ciuca, #conducere PNL , #stiri Florin Citu