Florin Cîțu demisionează din fruntea Senatului. Cine preia interimatul SURSE

Miercuri, 29 Iunie 2022, ora 10:47
9239 citiri
Florin Cîțu demisionează din fruntea Senatului. Cine preia interimatul SURSE
Fostul lider al PNL Florin Cîțu rămâne fără o nouă funcție FOTO Facebook / Florin Cîțu

Fostul președinte al PNL Florin Cîțu a anunțat miercuri, 29 iunie, în ședința senatorilor PNL că își depune mandatul de șef al Senatului, conform unor surse politice.

UPDATE 11.00 La finalul ședinței, Florin Cîțu a confirmat că a demisionat de la fruntea Senatului. Întrebat pe cine „a supărat”, acesta a spus că pe PSD. Mai mult, Cîțu a lansat noi critici la adresa social-democraților, afirmând că „această guvernare, dacă nu era cu PSD, era mult mai bună”.

„Ca președinte al Senatului sunt mândru de vizita din SUA. Nu a mai făcut-o nimeni în ultimii 11 ani” a mai afirmat Cîțu.

Înainte de întâlnirea senatorilor, Cîțu afirma în fața jurnaliștilor că nu are nimic ce să își reproșeze și că nu l-a sunat nimeni cu privire la acest subiect.

„Sunt aceleaşi declaraţii de anul trecut de când candidam împotriva lui Ludovic Orban. Despre ce vorbim? nu m-a sunat nimeni şi nimic(...) Despre ce vorbim? Eu nu am aceste informaţii, nu m-a sunat nimeni(...) Nu, uitaţi-vă la activitatea Senatului, o vizită în SUA după 11 ani”, a declarat Cîțu.

Funcția ar urma să fie preluată interimar, până la sesiunea din toamnă, de unul dintre vicepreședinți, cel mai probabil de către Alina Gorghiu.

Mazilirea lui Cîțu vine în contextul în care acesta a criticat în repetate rânduri în ultimele săptămâni actuala conducere a Guvernului, precum și numeroși membri din PSD, pe subiectul măsurilor fiscale.

Totodată, Cîțu a rămas luni și fără șefia interimară a filialei PNL Sector 3 după ce actualul președinte al partidului, Nicolae Ciucă, a anunțat în ședința Biroului Politic Național că mandatul lui Cîțu a expirat și că el va fi schimbat.

#Florin Citu, #presedinte Senat, #sedinta PNL, #coalitie de guvernare , #stiri Florin Citu