Cîțu prezintă două filme din război care i-au fost trimise de premierul Ucrainei. Liderul PNL: "Nu mai avem timp, trebuie să acționăm acum" VIDEO

Sambata, 26 Februarie 2022, ora 12:54
9327 citiri
Cîțu prezintă două filme din război care i-au fost trimise de premierul Ucrainei. Liderul PNL: "Nu mai avem timp, trebuie să acționăm acum" VIDEO
Președintele PNL, Florin Cîțu FOTO Facebook/Florin Cîțu

Florin Cîțu a anunțat că a avut o discuție cu premierul Ucrainei, Denis Șmihal, care i-a trimis două filmări pe care le-a postat pe pagina sa de pe Facebook.

Liderul PNL, fost prim ministru al României, concluzionează că situația este critică și trebuie să acționăm, însă nu propune soluții concrete ci se limitează la un mesaj scurt, pe rețeaua de socializare:

"Am vorbit cu premierul Ucrainei, Denis Șmihal, și mi-a trimis aceste videoclipuri.

Nu mai avem timp, trebuie să acționăm ACUM", a scris Florin Cîțu.

Țările europene care au anunțat ajutor concret pentru Ucraina

Printre țările europene care au anunțat ajutor în ultimele 24 de ore sunt Polonia, Cehia și Franța.

Mariusz Błaszczak, ministrul Apărării din Polonia, a postat în seara zilei de vineri, 25 februarie, o imagine cu un convoi de vehicule militare care sunt încarcate cu muniție de război trimisă în Ucraina.

"Convoiul cu muniție, pe care îl donăm Ucrainei, a ajuns deja la vecinii noștri. Îi sprijinim pe ucraineni, suntem solidari și fermi împotriva agresiunii ruse", a scris Błaszczak, ministrul Apărării din Polonia.

Cehia urmează să doneze Ucrainei mitraliere, puşti automate şi de precizie, pistoale şi muniţie, în valoare de 7,6 milioane de euro, a anunţat sâmbătă, 26 februarie, ministrul ceh al Apărării Jana Cernochova, relatează AFP.

Franţa urmează să trimită 500 de militari în România, în cadrul NATO, în urma invaziei ruse a Ucranei, a anunţat şeful Statului Major al armatelor franceze, generalul Thierry Burkhard, relatează AFP.

#Florin Citu, #discutie, #premier, #Ucraina, #ajutor, #Romania, #razboi Rusia Ucraina , #stiri Florin Citu