Florin Cîțu, după ultima mișcare a lui Vladimir Putin în criza ucraineană: „Va atrage cel mai dur răspuns din partea comunităţii internaţionle”

Marti, 22 Februarie 2022, ora 09:30
2766 citiri
Florin Cîțu, după ultima mișcare a lui Vladimir Putin în criza ucraineană: „Va atrage cel mai dur răspuns din partea comunităţii internaţionle”
Președintele PNL, Florin Cîțu FOTO Facebook/Florin Cîțu

Cîţu: „Condamnăm ferm recunoaşterea de către Rusia a regiunilor Doneţk şi Lugansk ca fiind independente, o încălcare flagrantă a legislaţiei internaţionale”.

Liderul PNL Florin Cîţu condamnă, într-o postare pe Twitter, recunoaşterea de către Rusia a regiunilor Doneţk şi Lugansk ca fiind independente, considerând că este o încălcare flagrantă a legislaţiei internaţionale.

„Condamnăm ferm recunoaşterea de către Rusia a regiunilor Doneţk şi Lugansk ca fiind independente. Aceasta este o încălcare flagrantă a legislaţiei internaţionale şi va atrage cel mai dur răspuns din partea comunităţii internaţionle, România susţine suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a scris Cîţu pe Twitter.

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin recunoaşte indepedenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, anterior, el informându-i telefonic în legătură cu această intenţie pe preşedintele Franţei Emmanuel Macron şi pe cancelarul german Olaf Scholz, cărora le-a transmis că va semna ”în curând” decretul de recunoaştere a celor două republici.

După şedinţa Consiliului de Securitate al Federaţiei ruse, Putin a ţinut un discurs despre lunga istorie a Rusiei şi a fostei Republici Sovietice Socialiste Ucrainene sub conducerea comunistă în secolul al XX-lea, informează CNN. Putin a afirmat că Rusia a fost „jefuită” când Uniunea Sovietică s-a destrămat în 1991. La final, în direct, Vladimir Putin a semnat decretele de recunoaştere a independenţei celor două republici separatiste, în prezenţa liderilor acestora.

#Florin Citu, #PNL, #Rusia, #Ucraina , #stiri Florin Citu