Florin Cîţu: România trebuie să blocheze orice sursă de finanţare pentru companiile deţinute de ruşi

Duminica, 27 Februarie 2022, ora 10:07
2551 citiri
Florin Cîţu: România trebuie să blocheze orice sursă de finanţare pentru companiile deţinute de ruşi
Florin Cîțu FOTO Hepta

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a afirmat duminică dimineaţă, 27 februarie, după decizia referitoare la eliminarea unor bănci ruseşti din Sistemul SWIFT, că ar fi trebuit eliminate toate băncile, iar măsurile trebuie implementate urgent de către toate ţările. ”România trebuie să blocheze orice sursă de finanţare, mai ales de la buget, pentru companiile deţinute de ruşi”, a transmis Cîţu.

”În sfârşit a fost luată decizia ca o parte dintre băncile ruseşti să fie excluse din SWIFT. Ar trebui ca toate să fie excluse”, a scris, duminică, pe Facebook, Florin Cîţu.

Acesta apreciază că este foarte important faptul că Banca Naţională a Rusiei nu mai are acces la activele sale din străinătate.

”DAR, pentru a avea afect aceste măsuri, trebuie implementate de fiecare ţară în parte URGENT. Este partea cea mai importantă. Identificarea tuturor surselor de finanţare care ajung la Moscova şi blocate. România trebuie să implementeze rapid aceste măsuri şi să blocheze orice sursă de finanţare, mai ales de la buget, pentru companiile deţinute de ruşi”, a mai scris liderul PNL.

Ţările occidentale au adoptat un nou set de sancţiuni împotriva Moscovei după invazia Ucrainei, în special prin decizia de a exclude numeroase bănci ruseşti din platforma interbancară Swift. De asemenea, s-au impus restricţii asupra activelor Băncii Centrale a Rusiei.

#Florin Citu, #Romania, #finantare, #companii, #Rusia, #SWIFT, #razboi Rusia Ucraina , #stiri Florin Citu