Cîţu amenință cu demiteri în cazul unor eventuale abuzuri ale instituțiilor statului după sancţiunile date benzinarilor: "Aşa ceva nu admit"

Luni, 14 Martie 2022, ora 11:46
3374 citiri
Cîţu amenință cu demiteri în cazul unor eventuale abuzuri ale instituțiilor statului după sancţiunile date benzinarilor: "Aşa ceva nu admit"
Florin Cîțu FOTO Hepta

Liderul PNL Florin Cîţu a criticat dur luni, 14 martie, la Parlament, campania demarată de Guvern pentru sancţionarea firmelor care au crescut preţurile la carburanţi, săptămâna trecută, el arătând că, dacă este un singur caz de abuz al instituţiilor statului împotriva sectorului privat, în această perioadă, şefii acestor instituţii vor trebui să plece acasă şi el va cere demiterea lor imediată.

”Am văzut săptămâna trecută un desant al instituţiilor statului împotriva companiilor private, pentru că, aşa ne spuneau cei care au făcut acest desant, preţurile au crescut nejustificat. Ceea ce am făcut atunci eu sper să se oprească, pentru că acest atac împotriva sectorului privat nu face bine în acest moment. Avem nevoie de un sector privat care să performeze, puternic, nu un sector privat hăituit”, a spus Cîţu.

El a precizat că au fost tot felul de ”declaraţii bombastice, la televizor, din partea unor şefi ai unor instituţii ale statului, care se duc ei şi, deşi nu au atribuţii în dinamica preţurilor, spuneau cum vor veni ei şi vor face şi vor drege şi preţurile se vor schimba şi au dat de fapt amenzi pe altceva”.

”Aşa ceva nu admit, este inadmisibil, şi vă spun că dacă este un singur caz de abuz al instituţiilor statului împotriva sectorului privat, în această perioadă, şefii acestor instituţii vor trebui să plece acasă, voi cere demiterea lor imediat. Sper să nu existe niciun caz de abuz”, a spus Cîţu.

Potrivit liderului PNL, în acest moment, când avem nevoie de impozite la buget şi de locuri de muncă, ”să trimiţi toată ziua, targetat şi de fapt să nu ai niciun fel de rezultat, doar să faci campanii de televizor, i se pare inadmisibil”. Cîţu a precizat că ”au dat amenzi pe cu totul şi cu totul altceva”, pentru că nu aveau atribuţii. ”Un singur caz de abuz, şi aceşti oameni pleacă acasă”, a mai spus Cîţu.

Eveniment Quarterly Report

Germania nu exclude controale la frontiere
Germania nu exclude controale la frontiere
Într-un interviu acordat cotidianului ”Die Welt”, ministrul de Interne federal, Nancy Faeser, a anunțat o amplă strategie de combatere a pătrunderilor ilegale pe teritoriul german....
Cum fac firmele înțelegeri să nu-și angajeze reciproc salariații: Amenzile uriașe pe care le riscă
Cum fac firmele înțelegeri să nu-și angajeze reciproc salariații: Amenzile uriașe pe care le riscă
Înţelegerile între companii de a nu angaja între ele salariaţi de la celelalte firme au atras atenţia organismelor de reglementare din domeniul concurenţei, a declarat vineri un oficial...
#Florin Citu, #cresteri preturi, #carburanti, #controale, #Amenzi , #pret carburanti