Florin Cîţu, la Washington. Discuții despre întărirea Flancului Estic al NATO și programul Visa Waiver

Sambata, 26 Martie 2022, ora 20:05
3137 citiri
Florin Cîţu, la Washington. Discuții despre întărirea Flancului Estic al NATO și programul Visa Waiver
Florin Cîțu, întâlnire cu Derek Chollet la Washington

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, s-a întâlnit, sâmbătă, cu Derek Chollet, consilier politic al Departamentului de Stat, cu care a discutat despre identificarea unor noi domenii şi oportunităţi de cooperare cu SUA, întărirea Flancului Estic al NATO, importanţa asigurării securităţii energetice europene şi importanţa includerii cât mai rapide a României în Programul Visa Waiver.

”Anul acesta marchează aniversarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic România - SUA. În acest context, am discutat cu Derek Chollet, consilier politic al Departamentului de Stat, despre identificarea unor noi domenii şi oportunităţi de cooperare cu SUA”, a scris Florin Cîţu pe Facebook.

Preşedintele Senatului arată că a reiterat necesitatea consolidării Flancului Estic al NATO, inclusiv prin întărirea prezenţei forţelor militare americane.

”Am transmis angajamentul României pentru creşterea la 2,5% din PIB a cheltuielilor de apărare şi intensificarea cooperării cu SUA pentru dezvoltarea capabilităţilor forţelor armate române”, a adăugat Cîţu.

Preşedintele Senatului a menţionat că o altă temă de discuţie a fost importanţa asigurării securităţii energetice europene şi rolul României în acest proces.

”Ne-am consultat pe tema situaţiei din Ucraina, a măsurilor luate în acest context, şi modalităţilor de sprijinire a Ucrainei. Un alt subiect a fost importanţa includerii cât mai rapide a României în Programul Visa Waiver”, a mai scris Florin Cîţu.

Florin Cîţu şi-a început, vineri, vizita sa în Statele Unite şi unde va purta discuţii cu diferiţi oficiali din Departamentul de stat despre domenii precum energie, finanţe internaţionale şi dezvoltare.

#Florin Citu, #intalnire, #washington, #vize, #flancul estic , #stiri Florin Citu