Abia lansat, site-ul pentru IMM Invest a fost atacat. Citu: Cat nu functioneaza, nu se inregistreaza nimeni in program!

Vineri, 17 Aprilie 2020, ora 12:50
9668 citiri
Abia lansat, site-ul pentru IMM Invest a fost atacat. Citu: Cat nu functioneaza, nu se inregistreaza nimeni in program!
Foto: Arhiva Facebook/ Ministerul Finantelor Publice

Florin Citu, ministrul Finantelor Publice, anunta ca site-ul IMM Invest, abia lansat azi dimineata, a fost atacat.

Practic, site-ul nu merge, iar companiile care doreau sa acceseze acest program nu se pot inregistra momentan pe platforma.

"Probabil aceleasi personaje care arunca cu noroi in tot ceea ce face Guvernul au atacat site-ul IMM INVEST. Nici eu si nici romanii onesti care au acum nevoie de aceste resurse nu ne asteptam la o asemenea ticalosie.

Nicio problema. Continuam. Mergem inainte. Aflam cine este in spatele acestui atac si ii voi prezenta public. De un lucru va asigur pe toti. Pe perioada cat site-ul nu functioneaza nu se inregistreaza nimeni in acest program.

Nu permit nicio smecherie", a scris ministrul pe contul sau de Facebook.

Intr-adevar, la o accesare a paginii www.imminvest.ro, nu se incarca nimic, iar ecranul ramane alb.

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a transmis, la randul sau, ca atat www.fngcimm.ro, cat si www.imminvest.ro, au fost blocate la scurt timp dupa ce au fost deschise...

FNGCIMM a tinut insa sa precizeze ca, pana sa se blocheze platformele, au fost "peste 200 aplicatii pe secunda inca din primele momente".

"Portalul imminvest.ro a inregistrat o rata de inscriere de peste 200 aplicatii pe secunda inca din primele momente de la deschiderea aplicatiei, fiind intr-o crestere exponentiala. Ambele site-uri, www.fngcimm.ro si www.imminvest.ro au fost blocate la scurt timp de la deschiderea aplicatiei.

In etapa de dezvoltare si testare au fost verificate si validate atat conditiile de securitate, cat si conditiile functionale, in cazul unei sarcini ridicate. Toate aceste elemente ne ridica suspiciuni intemeiate privind un posibil atac cibernetic sofisticat. In acest moment, echipa de suport tehnic a aplicatiei depune toate eforturile pentru remedierea problemelor tehnice", transmite sursa citata intr-un comunicat remis Ziare.com.

FNGCIMM subliniaza ca se fac eforturi deosebite pentru a remedia situatia: " (...) ii asiguram pe toti antreprenorii, ca in cel mai scurt timp, procesul de inscriere va fi reluat in parametri optimi".

IMM Invest

Florin Citu a anuntat, azi dimineata, ca incepe IMM Invest, un program de sprijin al intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri).

El a precizat ca astfel Romania intra in etapa a doua de repornire a economiei, in contextul pandemiei de coronavirus.

IMM Invest poate fi accesat de companii pe tot parcursul acestui an, nu doar in perioada starii de urgenta, a mai explicat ministrul de Finante.

Plafonul de garantare este de 15 miliarde de lei, iar creditele sunt garantate cu pana la 90%, in functie de destinatie: capital de lucru sau investitii.

De asemenea, comsioanele si dobanzile sunt suportate de Guvern.

Iata aici mai multe detalii - Citu: Incepand de azi, IMM-urile au acces la credite garantate de stat cu pana la 90% (Video)

Vezi si De vineri, firmele vor putea cere credite cu dobanda zero, garantate de stat. Cine are prioritate, cati bani poate lua si in ce conditii

A.D.

Quarterly Report - Editia 4

Xiaomi lansează noile televizoare din seria A: Modelele A 2025 și Pro 2025
Xiaomi lansează noile televizoare din seria A: Modelele A 2025 și Pro 2025
Xiaomi își extinde ecosistemul de produse inteligente cu noile linii de televizoare din seria A, care includ modelele A 2025 și Pro 2025. Ambele modele se remarcă printr-un design cu margini...
Xbox Games Showcase: Noi anunțuri pentru Call of Duty și Doom
Xbox Games Showcase: Noi anunțuri pentru Call of Duty și Doom
Se pare că nu doar Call of Duty: Black Ops 6 va fi în centrul atenției la Xbox Games Showcase, prezentarea programată pe 9 iunie, unde Microsoft va dezvălui noutățile pentru a doua parte a...
#site IMM Invest atacat , #ministrul Finantelor
Comentarii