Ziare.com

Florin Citu: Romania nu mai este in topul rusinii in UE, nu mai are cea mai mare rata a inflatiei

Luni, 01 Iunie 2020, ora 13:13

   

Florin Citu: Romania nu mai este in topul rusinii in UE, nu mai are cea mai mare rata a inflatiei
Romania nu mai este tara cu cea mai mare rata a inflatiei din Uniunea Europeana, a scris, luni ministrul Finantelor, Florin Citu pe pagina sa de Facebook.

Conform datelor Eurostat, cele mai ridicate rate anuale ale inflatiei din UE au fost inregistrate luna trecuta in Cehia (3,3%), Polonia (2,9%), Ungaria (2,5%) si Romania (2,3%).

"PSD a tinut voit trei ani de zile Romania in topul rusinii in UE. In guvernarea socialista Romania a avut cea mai mare rata a inflatiei din UE, luna de luna. Trei ani la rand. PSD a crescut voit rata inflatiei de la 0% la peste 5% pe an.

Rata inflatiei mare si imprevizibila ii afecteaza pe romanii cu venituri mici. Trei ani de zile PSD a avut o politica premeditata, de a creste rata inflatiei care i-a lovit tocmai pe romanii cu venituri mici. Am promis ca scoatem Romania din topul rusinii si am reusit", a afirmat Citu.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Datele Eurostat arata ca, in aprilie comparativ cu situatia din luna martie, rata anuala a inflatiei a scazut in 26 de state membre, inclusiv in Romania, unde rata anuala a inflatiei a scazut pana la 2,3% in luna aprilie, de la 2,7% in luna martie.

In Uniunea Europeana, rata anuala a inflatiei a coborat pana la 0,7%, de la 1,2% in luna precedenta.

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Florin Citu rata inflatie Romania
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2168 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Romania ...este o tara DISTRUSA , furata , praduita , pustiita si ..

MINTITA ! Este o traditie ca romanii s afie prostiti pe fata , de pe vremea cizmarului cand productiile la hectar erau multiplicate imaginar , vezi bancul cu paduchele de scornicesti ....
Poporul roman este tinut in obscuritate , invatamant submediocru , conditii de sanatate imunde , etc ...toate astea pentru a fi exploatat la maxim !!!
UN TROLL viseaza ca....Romania este in fruntea Europei, cu wc-uri in funddul gradinei si closete répugnante la scolile si liceele tarii ....UNii viseaza cu ochii deschisi ....dar asta este cand esti troll
si vrei sa transformi minciuna in adevar si sa schimbi parerile unora , mai fraieri ca tine

 

Astept sa vedem ca Romania este in fruntea Europei,

ca este intre primele trei la INVESTITII, pentru ca numai Investitiile ne vor scoate din noroi. Nu vorbele goale ale Ciumei Rosii, ca ei au scos tara din noroi, ridicand artificial PIB-ului prin consum, ci INVESTITIILE ne vor scoate din noroi. Banii nostri sa ramana in Romania, investind aici, nu consumand aici ce produc altii afara, asa cum facea Ciuma Rosie.

 

asumarea raspunderii !

Executivul si-a publicat Codul de Conduita. Ce nu au voie sa faca ministrii (Document)........ 1
Luni, 10 Februarie 2020, ora 13:51

Foto: Guvernul Romaniei
Executivul a publicat, luni, pe site, Codul de Conduita al membrilor Guvernului Romaniei.

Conform unui comunicat de presa al Guvernului remis Ziare.com, astfel este indeplinita o recomandare dintre cele incluse in Mecanismul de Cooperare si Verificare.

"Aceasta este una dintre cele doua recomandari cu relevanta pentru activitatea Guvernului, care ar fi trebuit implementate pana in octombrie 2019, respectiv pana la precedenta misiune de evaluare.

O noua misiune de evaluare va avea loc in perioada 10-12 februarie 2020, expertii Comisiei Europene urmand sa aiba intalniri cu reprezentantii institutiilor responsabile in ariile vizate de MCV", potrivit sursei citate.

Astfel, principalul obiectiv al Codului de Conduita este "asigurarea exercitarii demnitatii publice de membru al Guvernului in conditii de integritate, impartialitate si transparenta, ca mijloc de promovare a unei bune guvernante, element important al democratiei"..urmeaza..

rezultatele sunt pe o luna

cand vom trage linie peste un an se poate discuta obiectiv. cui i-a mai ars de chltuieli aiurea in luna aprilie.este un non sens, speculat infantil.

 

 

De ce, e ceva neadevarat in ce spune??

Iar cand spui "vai de capul lui si de-al nostru", limitează-te la capul tău, nu-i baga si pe alții, fără sa le ceri voie!
Vad ca ai inaugurat noul tip de troll, "trollul plangăreț"...

 

mai caraghiosule, ai imprumutat 13 miliarde Euro in 5 luni

aproape dublu fata de cat a luat PSD-ul intr-un an intreg.....ce ai facut cu banii, ai marit salatiile si pensiile nesimtite din securisto-SRI?.....ce altceva ai facut cu camioanele de bani imprumutate?....doar pt cat ai imprumutat in 5 luni Romania va plati 400 milione euro doar DOBANDA la anul, asta e mostenirea ta mai caraghiosule.....inflatia?....la cat EURO imprumuti tu si inuzi piata ar trebui sa avem deflatie...

 

Cum așa?

La Romarm s-a produs o mască (singura!) care a costat 1 milion de euro. S-au mărit soldele la milițieni si la SRI. Au fost indexate pensiile speciale. Au fost finanțate "marile achiziții" (aka tunuri) pentru combaterea pandemiei. Plus Lagavulinul pentru chiolhanurile de la Palatul Victoriei. Mari și insemnate realizări !

continuare

Principii generale.....2

Documentul prevede si principiile pe baza carora membrii Executivului isi exercita mandatul:

1 - Membrii Guvernului isi exercita mandatul in conformitate cu principiul separatiei si echilibrului puterilor, in cadrul democratiei constitutionale, cu respectarea independentei Justitiei, pe baza colaborarii loiale intre autoritati/ institutii;

2 - Conduita membrilor Guvernului Romaniei este guvernata, de asemenea, de urmatoarele principii:

- suprematia Constitutiei si a legii
- prioritatea interesului public
- profesionalismul si exemplul personal
- integritatea morala
- transparenta in exercitarea demnitatii publice

Totodata, documentul mai prevede ca membrii Executivului "au obligatia sa respecte Constitutia, legile tarii si sa actioneze pentru punerea in aplicare a dispozitiilor legale, in spiritul bunei-credinte si cu respectarea eticii profesionale".

In plus, acestia "au obligatia de a asigura un serviciu public de calitate in beneficiul cetatenilor, in scopul realizarii competentelor autoritatilor si institutiilor publice".

La art. 6 al documentului citat este evocat profesionalismul si exemplul personal. Astfel, membrii Guvernului:

- isi desfasoara intreaga activitate prin valorificarea pregatirii de specialitate, precum si a experientei acumulate in domeniile pe care le coordoneaza;
- au obligatia de a-si indeplini mandatul cu competenta, eficienta, corectitudine si constiinciozitate;
- au obligatia sa asigure prin atitudine, limbaj, conduita si tinuta, bunul mers al activitatilor desfasurate in cadrul Guvernului, precum si solemnitatea specifica demnitatii publice;
- trebuie sa aiba o tinuta vestimentara decenta si sa nu foloseasca expresii sau cuvinte jignitoare, indecente sau calomnioase;
- sunt obligati sa asigure o buna gestionare si ocrotire a proprietatii publice si private a statului, sa evite producerea oricarui prejudiciu;
- au obligatia sa foloseasca bunurile apartinand autoritatii sau institutiei publice numai pentru desfasurarea activitatilor aferente demnitatii publice exercitate;
- trebuie sa propuna si sa asigure, potrivit atributiilor care le revin, folosirea utila si eficienta a banilor publici, in conformitate cu prevederile legale...urmeaza..

 

continuare 3

continuare......3

La art. 7, integritate morala, este prevazut, intre altele, ca membrii Executivului "nu accepta, direct sau indirect, niciun fel de cadouri sau alte avantaje, patrimoniale sau nepatrimoniale, care ar putea influenta sau care ar putea sa fie percepute ca influentand exercitarea atributiilor ori performanta indeplinirii indatoririlor specifice mandatului".

In plus, acestia sunt obligati sa declare orice situatie care ar putea genera conflict de interese sau incompatibilitate. De asemenea, le este interzis sa permita utilizarea numelui sau imaginii proprii in actiuni publicitare pentru promovarea unei activitati comerciale.

In ce priveste transparenta in exercitarea demnitatii publice, membrii Guvernului au obligatia de a asigura, in conditiile legii, transparenta administrativa, "in vederea mentinerii increderii publicului in integritatea, impartialitatea si eficacitatea autoritatilor si institutiilor publice pe care le reprezinta".

Referitor la relatia cu mass-media, aceasta se asigura prin intermediul structurilor specializate de la nivelul Executivului si al institutiilor reprezentante de membrii acestuia.

"Membrii Guvernului invitati la dezbateri publice de orice natura, in calitate oficiala, au obligatia sa prezinte pozitia oficiala asumata de Guvernul Romaniei.

In cazul in care nu exista o pozitie oficiala a Guvernului, membrii au obligatia sa faca cunoscut faptul ca opinia exprimata nu reprezinta punctul de vedere oficial al Guvernului", mai prevede Codul de Conduita.

Sesizarile privind incalcari ale acestui cod se aduc la cunostinta premierului, prin intermediul Secretariatului General al Guvernului (SGG).

 

votantii asteapta respectarea promisiunilor/angajamentului !

vreti sa mai fiti la guvernare?---- atuncea "ein man, ein wort".--- si cu aceste imprumuturi nu credeti cum-va ca faceti voia psd-ului? --- inteleg sunteti guvern minoritar.---aveti un parlament psd-ist care obstructioneaza tot ce-i mai decent in incercarile voastre!---dar dece ati uitat Ordonantele de guvern (nu de partid) batale focul!--- dece pensiile speciale inca va sunt pietrele de moara legate de gat?--- dece nu sunteti mai incisivi fata de cotropitorii romaniei, prin aceasta spun acel demon ce-i cunoscut mai bine sub cel de al doilea nume adica psd?---pai daca continuati in felul acesta, imprumutand cu nemiluita si laudandu-va cat de ieftin imprumutati, in loc sa imprumutati mai putin si de fiecare data, cu ori si ce ocazie, sa aratati ce va obliga sa o faceti, dece trebuie astupate gaurile din plasa de pescuit psd-ista, atunci ceea ce faceti e un fel de munca mesterului manole! --- nu-i bine pt. voi, nu-i bine pt. tara!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor