Ministrul Florin Citu: "Voi pune toate cheltuielile pe sediul Ministerului de Finante. O sa facem ceva electronic"

Autor: N.G.
Marti, 09 Iunie 2020, ora 23:55
8202 citiri
Ministrul Florin Citu: "Voi pune toate cheltuielile pe sediul Ministerului de Finante. O sa facem ceva electronic"

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a afirmat, marti seara, ca pentru o mai mare transparenta va afisa toate informatiile referitoare la cheltuieli pe sediul institutiei.

"Daca vor face mai multi ceea ce fac eu, venim si le spunem adevarul romanilor, in fiecare zi, vor intelege. Romanii isi vor da seama ce se poate face si deja vad faptul ca o guvernare liberala inseamna altceva, inseamna alte beneficii. O sa fac ceva ce nu a facut niciun ministru de Finante. O sa fiu si mai transparent. Voi pune toate aceste informatii cu cheltuielile pe Ministerul de Finante. Afara, pe MFP, pentru ca asa nici cei din Parlament nu pot spune ca nu stiu cifrele, desi ele sunt pe site, dar ei spun ca nu le vad, vin cu alte cifre, cu altceva. Le voi pune pe Ministerul de Finante. Nu stiu daca o sa fie un mesh, o sa facem ceva electronic, gasesc o solutie dar le voi pune acolo", a declarat Florin Citu la Realitatea Plus, citat de Agerpres.ro.

Ministrul a admis ca aparatul public nu este la nivelul anului 2020, insa a aratat ca totul va fi mult mai simplu atunci cand va fi realizata informatizare.

"In perioada de pandemie am iesit public si am spus ca nu cred ca ar trebui ca cei din aparatul public sa mearga in somaj tehnic. Nu ar fi insemnat foarte multi bani, erau foarte multe exceptii si in acelasi timp era totusi aparatul cu care am administrat perioada de criza. Dar asta nu inseamna ca nu este ineficient, nu inseamna ca nu este foarte mare si ca nu trebuie adus in 2020. Pentru ca asta este problema pe care o avem. Aparatul public nu este in 2020. Economia este, sectorul privat este, dar aparatul public nu este. Totul va fi mult mai usor de facut dupa ce facem informatizare, dupa ce conectam toate institutiile statului una la alta", a subliniat ministrul Finantelor.

Florin Citu a amintit, in context, ca proiectul de lege care interzicea oricarei institutii sa ceara o informatie unui client, daca o putea lua din alta parte, a picat in Parlament.

"Am avut in Parlament o lege, ca sa vedeti cat de mult urasc cei de la PSD informatizarea, si o urasc pentru ca numai asa pot sa fure. Cel mai usor e sa fure cand totul este cu hartii, cu dosare. Am avut in Parlamentul Romanei un proiect de lege care interzicea oricarei institutii sa ceara o informatie unui client, adeverinta etc, daca putea sa o ia de la alta institutie a statului. A cazut acel proiect de lege. Cu brio. Dar daca ii intrebi bineinteles ca ei sunt pentru informatizare. Proiectul caselor de marcat, suntem ultima tara din Europa care nu are asa ceva. A fost abandonat acum doi ani de zile. La inceputul anului cand am venit mi-au spus da, il facem, apoi primeam mesaje ca nu se mai poate face. A trebuit sa fortez lucrurile. Elimina evaziunea si cand elimini evaziunea, elimini si sursa de finantare a PSD pentru ca de acolo se finanteaza. Coruptia era sustinuta vadit pentru ca altfel nu pot sa imi explic cum nu poti sa faci 30 de ani informatizare. Este clar o legatura intre coruptie si PSD. Au tinut ANAF si Ministerul Finantelor Publice neinformatizate voit. Scopul era de a lua banii si a-i deturna in scopuri proprii", a subliniat Florin Citu.

Acesta a mai spus ca cel tarziu miercuri, 10 iunie, se va face conectarea primelor case de marcat cu ANAF.

Citeste si:
Ce vrea Iohannis: câștigul imediat sau avantajul de lungă durată?
Ce vrea Iohannis: câștigul imediat sau avantajul de lungă durată?
Măsurile antiepidemice anunțate de președintele României nu sunt foarte dure prin comparație cu deciziile altor state europene, care se află în situații mult mai bune. În Letonia, de...
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Florin Cîțu, despre desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Eu am făcut propunerea. E o criză generată de alte partide”
Președintele PNL Florin Cîțu a declarat joi, 21 octombrie, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că ministrul Apărării Nicolae Ciucă este propunerea partidului de...
Sursa: Ziare.com
Comentarii