Ministrul Finantelor: Evaziunea fiscala a ajuns o problema de securitate nationala

Vineri, 03 Ianuarie 2020, ora 12:05
7140 citiri
Ministrul Finantelor: Evaziunea fiscala a ajuns o problema de securitate nationala
Foto: Facebook / Florin Citu

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, considera ca evaziunea fiscala a ajuns o problema de securitate nationala si anunta ca la inceputul acestui an va introduce in CSAT materialele necesare pentru aprobarea strategiei de informatizare a ministerului si a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

"Din punctul meu de vedere evaziunea fiscala a ajuns o problema de securitate nationala. Chiar la inceput de an voi introduce in CSAT materialele necesare pentru aprobarea strategiei de informatizare a ANAF si MFP ca obiectiv de importanta nationala.

Concomitent voi face toate demersurile ca incepand din acest an ANAF sa efectueze cel mult un control complex pe an la companiile din Romania, indiferent de marimea lor. (Exceptie fac cazurile de flagrant/sesizari)", a scris vineri, pe pagina sa de Facebook, ministrul Finantelor.

Premierul Ludovic Orban declara la mijlocul lunii decembrie ca Romania are cea mai mare evaziune si cel mai mic grad de colectare al TVA din Uniunea Europeana.

"Suntem tara care avem cea mai mare evaziune pe TVA. Avem cel mai mic grad de colectare de TVA de la nivelul UE. Eu cred ca TVA-ul de 19% este un TVA rezonabil, un TVA care poate asigura suportul alimentarii bugetului de stat cu resurse suficiente. Evident ca trebuie imbunatatita colectarea TVA, dar pentru imbunatatirea colectarii TVA-ului si ANAF-ul trebuie sa inteleaga ca trebuie sa schimbe obiceiurile. Trebuie informatizat ANAF-ul", a precizat Ludovic Orban.

Acesta a adaugat faptul ca, desi a existat un program al Bancii Mondiale de informatizare a ANAF, acesta nu a mai fost pus in practica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#Citu ANAF, #evaziune fiscala, #Citu Finante , #ministrul Finantelor