Ziare.com

Ministrul Finantelor: Romania nu sustine reforma sistemului fiscal pentru o impozitare echitabila si eficienta propusa de UE

Duminica, 13 Septembrie 2020, ora 13:15

   

Ministrul Finantelor: Romania nu sustine reforma sistemului fiscal pentru o impozitare echitabila si eficienta propusa de UE
Romania nu sustine trecerea de la unanimitate la majoritate calificata in ceea ce priveste modalitatea de adoptare la nivel UE a unor decizii in domeniul impozitarii, a afirmat ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, in cadrul unor discutii ale Consiliului Afacerilor Economice si Financiare (ECOFIN).

In contextul in care ministrii de Finante din UE au dezbatut necesitatea reformarii sistemului fiscal pentru o impozitare echitabila si eficienta, Florin Citu a amintit ca politica de impozitare reprezinta un element al suveranitatii si o parghie esentiala in stabilirea politicilor nationale.

In cadrul discutiile privind introducerea unui nivel minim de impozitare, oficialul roman a amintit ca aceasta chestiune reprezinta un aspect problematic pentru Romania.

De asemenea, Florin Citu si-a exprimat sustinerea fata de imbunatatirea regulilor UE pentru cooperarea administrativa intre statele membre.

"Sustinem finantarea bugetului UE pe baza principiilor echitatii, eficientei, transparentei si simplitatii. Referitor la noile resurse proprii care urmeaza sa fie propuse de Comisia Europeana, suntem deschisi discutiilor, dar trebuie mai intai sa vedem propunerile concrete si impactul financiar asupra bugetului national", a precizat Florin Citu, care a participat la reuniune, alaturi de ceilalti ministri de finante europeni, prin sistem videoconferinta.

Oficialul roman a declarat ca Romania acorda o mare importanta ponderii echitabile a poverii financiare intre statele membre, luand in considerare dezvoltarea economica a acestora.

Ministrul Finantelor Publice a subliniat ca utilizarea impozitarii ca sprijin in tranzitia catre "economia verde" trebuie sa ia in considerare specificitatile economice ale fiecarui stat membru, mai ales in cazul statelor aflate in proces de recuperare a decalajelor.

Implementarea planurilor de redresare a economiei la nivelul Uniunii Europene, sistemul de resurse proprii ale bugetului european, modalitati de asigurare a unui sistem de impozitare echitabil si eficient si adaptarea pietelor financiare la era digitala au fost principalele teme de discutii ale reuniunii informale a ministrilor de Finante din UE, la Berlin, in 11 si 12 septembrie 2020.

Reuniunea din 11 septembrie 2020 a fost precedata de intalnirea Eurogroup in format extins, care a avut pe agenda trecerea in revista a dosarelor aferente Uniunii Bancare.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 4791 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Propaganda tipic Zoaie.com

Cu cat va plateste bai slugilor sa copiati orice beshima trage guvernul Maolimei Galbene si sa ne-o vindeti. Doar prostii va mai cred, ca o faceti si prost, si evident

 

Chitule!

Nu bine te-ai gasit la volan si o iei peste aratura?
Nu pe de geaba se spune ca puterea CORUPE!

 

problema romaniei....

romania nu sustine trecerea de la unanimitate la majoritate calificata in cea ce priveste modalitatea de adoptare in UE a deciziilor impozitarii...
asta inseamna ca UE vrea sa dea un sut in kur fomistilor care pun bete in roate deciziilor uniunii datorita unanimitatii.
cu o majoritate calificata de 50%+1 pamblicari ca cei din romania raman fara ciomagul prin gard cum a facut romania la acordul economic UE cu canada privind vizele pentru ca era nevoie de unanimitate.
vrea sau nu romania, modificarea se va face pentru ca UE sa fie mai eficienta, expeditiva si sa taie birocratia costisitoare cand orice coate goale poate tine uniunea pe loc ca isi exercita el dreptul democratic.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor