Citu: Dancila a prezentat date economice neoficiale. In alte tari aceasta fapta se pedepseste cu inchisoare

Marti, 24 Iulie 2018, ora 09:43
12703 citiri
Citu: Dancila a prezentat date economice neoficiale. In alte tari aceasta fapta se pedepseste cu inchisoare

Senatorul PNL Florin Citu sustine ca premierul Viorica Dancila a incalcat legea, luni, la bilantul de 6 luni al Guvernului, prezentand date economice care nu au fost facute publice oficial, fapta care in alte tari se pedepseste cu inchisoarea.

Asta in cazul in care, afirma Citu, premierul Dancila nu a mintit si a inventat cifre.

"Viorica Dancila, din pozitia de prim-ministru, prezinta date care inca nu au fost publicate oficial. Avem doua variante aici. Datele sunt cele corecte si atunci Viorica Dancila incalca legea. Sau premierul minte si inventeaza cifre", scrie Florin Citu pe Facebook.

El prezinta trei exemple:

"Investitiile straine directe. Nu exista date pentru primele 6 luni. Sunt publicate oficial in jur de 14 august de BNR. Orice oficial (in special ministru) publica date care nu sunt oficiale trebuie sa raspunda penal pentru incalcarea legii.

Rata somajului. La fel. Datele oficiale cele mai recente sunt pentru luna mai. Pe langa faptul ca incalca legea prin publicarea unor date inainte de termen, premierul Dancila mai si minte. In 2018, rata somajului a crescut si a ajuns la 4,6%, nu a scazut.

Veniturile la buget, la fel, sunt publice doar pentru primele 5 luni. Premierul Dancila prezinta veniturile pentru primele 6 luni. O incalcare flagranta a legii pentru ca daca nu minte si acestea sunt cifrele inseamna ca poate oricand sa le ofere si altora, inainte sa fie publice si astfel sa profite personal".

Iata bilantul facut de Dancila

Senatorul PNL afirma ca, in tari civilizate, prezentarea de informatii economice care nu sunt inca oficiale se pedepseste cu inchisoarea.

"Pentru difuzarea de informatii economice care nu sunt inca oficiale, credeti ca ar trebui sa-i facem plangere penala premierului Viorica Dancila? Sau credeti ca institutiile statului se vor autosesiza pentru incalcarea legii? In tarile civilizate, unde nu sunt invitati niciodata PSD-istii (lui Dragnea ii iau si viza oricum), prezentarea datelor economice inainte ca acestea sa fie oficiale se pedepseste, chiar cu inchisoarea.

Oare cati dintre prietenii PSD-istilor au acces la aceste date si le folosesc in interes personal inainte ca aceste date sa fie publice?", subliniaza Florin Citu.

Totodata, spune senatorul PNL, Viorica Dancila trebuie sa explice cum a facut rost de aceste date.

"Viorica Dancila ar fi trebuit sa consulte doua documente. In primul rand, legea raspunderii ministeriale, 115/1999, in special art 8. In al doilea rand "European Statistics Code of Practice", in special capitolul despre confidentialitatea datelor. De acolo poate afla si ce pedeapsa risca domnia sa dar si cei care i-au dat datele inainte ca acestea sa fie publice.

Premierul Dancila trebuie sa explice cum a facut rost de aceste informatii si de la cine. Dar mai ales trebuie sa le explice celor de la Eurostat (poate si DIICOT?) . Pentru mine nu exista un moment T-zero si eu personal nu doresc sa fac pace cu PSD!", conchide Florin Citu.

I.O.

Citeste si:
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Ciprian Ciucu, revoltat de greva de la STB. „Este ilegală, imorală şi penală. Cer PSD să se delimiteze de liderul sindical Petrariu, să îl excludă din partid”
Preşedintele PNL Bucureşti, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu, a spun sâmbătă, 22 ianuarie,despre greva de la STB că este „ilegală, imorală şi penală”. Esilul susține că acest...
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Caznele meritocrației! Noul secretar de stat din Ministerul Digitalizării e specialist în cazane de abur
Tudor Prisecaru a fost numit vineri în funcția de secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării, printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă. Potrivit CV-ului, Prisecaru este...