Aroganța scandaloasă numită congresul PNL. Ce restricții pandemice sunt călcate în picioare cu obrăznicie pentru ciolanul intern

Joi, 23 Septembrie 2021, ora 13:58
5068 citiri
Aroganța scandaloasă numită congresul PNL. Ce restricții pandemice sunt călcate în picioare cu obrăznicie pentru ciolanul intern
Disputa contondentă și dizgrațioasă între Ludovic Orban și Florin Cîțu își va avea sâmbătă ultimul episod FOTO Hepta

Valul 4 al pandemiei de COVID-19 a lovit crunt România, iar proiecțiile specialiștilor indică cifre dramatice în viitorul apropiat. În acest context, Partidul Național Liberal "îndoaie" și interpretează scandalos restricțiile impuse populației pentru a organiza un congres intern cu 5.000 de participanți din toată țara.

Congresul pentru alegerea conducerii PNL este programat sâmbătă, 25 septembrie, la Complexul Romexpo. În ciuda situației epidemiologice grave, liderii formațiunii politice refuză să anuleze evenimentul și recurg la chichițe care sfidează ridicolul pentru a-l legimita public.

Unul dintre argumentele lansate în spațiul public este acela că alegerile ar trebui să aibă loc cu orice preț pentru a tranșa disputa internă și a scoate România din criza politică.

Un model de organizare a competiției interne în condițiile restricțiilor pandemice au oferit joi, 23 septembrie, foștii parteneri de coaliție de la USR PLUS. Primul tur pentru alegerea președintelui s-a desfășurat respectând în totalitate interdicțiile, în condițiile în care majoritatea covârșitoare a delegaților a votat online.

În cazul liberalilor, surse din mediul politic indică faptul că ambii candidați doresc prezența fizică a delegaților din țară, fapt care le favorizează jocurile de culise până în ultimele momente dinaintea votului.

Astfel, 5.000 de oameni vor sosi la București din toată țară și se vor afla concomitent în același spațiu închis. Este singurul eveniment de o asemenea amploare aprobat în România în aceste zile și, cel mai probabil, ultimul pentru o bună bucată de timp în condițiile exploziei de îmbolnăviri COVID.

Legea pentru popor

Spre comparație, iată ce prevăd reglementările privitoare la prevenirea răspândirii cazurilor de COVID aprobate de Guvernul Cîțu în ultimele zile. Restricțiile de mai jos sunt valabile pentru situația incidenței îmbolnăvirilor situată între 3 și 6 la mia de locuitori:

- Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri etc.) este permisă cu un număr de participanți de maximum 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 metri pătrați pentru fiecare persoană;

- În spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție;

- Organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior și de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite prin ordinul ministrului sănătății;

- Organizarea de conferințe este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății;

- Organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane;

- Activitățile sportive și recreative în aer liber sunt permise cu participarea a maximum 10 persoane care nu locuiesc împreună.

Pragul dur al restricțiilor crescut peste noapte de la 4 la 6 la mie

Pe de altă parte, Guvernul României a anunțat că va aproba joi, 23 septembrie, o hotărâre prin care restricțiile de circulație după ora 20.00 și închiderea magazinelor după ora 18.00 vor fi impuse în localitățile care depășesc incidența de 6 la mie.

Până astăzi, pragul pentru interdicțiile dure era plasat la 4 la mie. De altfel, până ieri, 22 septembrie, Timișoara și mai multe localități din județul Timiș, de exemplu, se pregăteau pentru lockdown-ul parțial din weekend, în condițiile în care depășiseră 4 la mie. Joi, 23 septembrie, au aflat că au scăpat în mod neașteptat de interdicții.

Interdicțiile impuse pentru pragul de 4 la mie ar fi putut afecta inclusiv congresul PNL. Datele oficiale prezentate de autorități arată că Sectorul 1 din București, acolo unde se află complexul Romexpo, a depășit încă de miercuri, 22 septembrie, pragul critic, având o incidență de 4,30 la mie.

Cătălin Drulă, după ce BEC a respins protocolul Alianței Dreapta Unită: "Ciolacu e în spatele mașinațiunilor. E speriat”
Cătălin Drulă, după ce BEC a respins protocolul Alianței Dreapta Unită: "Ciolacu e în spatele mașinațiunilor. E speriat”
Președintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni, 18 martie, că Marcel Ciolacu se află în spatele deciziei Biroului Electoral Central de a respinge constituirea Alianţei Dreapta Unită,...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#Congresul PNL, #reguli pandemice congres pnl, #restrictii covid bucuresti, #Ludovic Orban, #Florin Citu , #PNL