Florin Citu: Legea pensiilor are nevoie de nationalizarea Pilonului II. Sa-i dam in judecata pe Teodorovici, Dragnea si Valcov

Duminica, 23 Decembrie 2018, ora 10:49
6872 citiri
Florin Citu: Legea pensiilor are nevoie de nationalizarea Pilonului II. Sa-i dam in judecata pe Teodorovici, Dragnea si Valcov
Foto: Facebook/Florin Citu

Senatorul PNL Florin Citu sustine, ca liderii coalitiei, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, alaturi de Darius Valcov si Eugen Teodorovici, au confirmat faptul ca noua lege a pensiilor are nevoie de nationalizarea pilonului II, catalogandu-i drept "ipocriti si mincinosi".

Afirmatiile liberalului vin dupa ce consilierul pe probleme economice al premierului, Darius Valcov, a anuntat, vineri seara, ca, prin noua ordonanta de urgenta care prevede modificari fiscale, adoptata de Guvern, cei care au contribuit la Pilonul II vor putea opta doar pentru Pilonul I (cel de stat), daca au contribuit cinci ani la Pilonul II.

"Dragnea, Valcov, Teodorovici si Tariceanu CONFIRMA - Legea Pensiilor are nevoie de NATIONALIZAREA Pilonului II! Acesti ipocriti, cu averi la vedere mult mai mari decat ale oricarui CEO de companie privata, zic ca ei tin partea oamenilor saraci. Chiar mai crede cineva acest lucru? Este cineva atat de credul? Daca mai este, atunci ... Acesti ipocriti sunt cei mincinosi notorii. De cate ori au zis in ultimii doi ani ca nu introduc taxe noi? Mint cum respira", a scris Florin Citu, duminica pe Facebook.

Acesta spune ca prin aceasta ordonanta de urgenta se intampla cel mai grav lucru in ultimii 29 de ani si anume "reinstaurarea nationalism-socialismului in Romania".

"Dar acum trec la cel mai grav lucru in ultimii 29 de ani. Reinstaurarea nationalism-socialismlui in Romania. Lasati la o parte toate cifrele din ordonanta despre Pilonul II. Asta este tot ce conteaza: Romanii isi pot transfera banii de la pilonul II la Pilonul I din septembrie 2019. Tot de la 1 septembrie creste si punctul de pensii si legea pensiilor are cel mai mare impact. Nu este nicio coincidenta. Legea pensiilor nu se poate aplica fara taxele introduse in economie si mai ales fara desfiintarea Pilonului II!! ", a explicat Citu.

Liderul senatorilor PNL adauga ca nu exista niciun roman care sa fie dispus sa isi scoata banii din Pilonul II si sa plateasca pensiilor angajatilor la stat, pensiile speciale, in conditiile in care romanii care au optat pentru pilonul II deja platesc lunar, prin contributii, pensiile acestora.

"Exista vreun cetatean roman care vrea sa-si scoata banii din contul de economii de la pilonul II si sa:

- plateasca pensiile pentru zecile de mii de angajati la stat pentru care statul nu a platit contributii - doar in 2017 statul NU A PLATIT 3,5 miliarde lei la fondul de pensii si NU A PLATIT 7 miliarde lei la bugetul general consolidat?

- sa plateasca pensiile speciale ale celor care au iesit la pensie in aceasta perioada. Chiar credeti ca vrea cineva sa-si scoata banii din economii si sa plateasca pensia lui Vacaroiu? Nu. Deja platim prin contributiile noastre din venitul lunar pensiile acestora. Nu este nevoie sa platim si cu economiile noastre", a afirmat Florin Citu.

"Si pentru ca nu vor exista romani care sa transfere de bunavoie banii pusi deoparte pentru propriile pensii catre Pilonul I unde sa acopere gaura de la bugetul de pensii, Dragnea, Valcov, Teodorovici si Tariceanu vor NATIONALIZA pilonul II de pensii.

Strategia este simpla. Timp de 8 luni vor demoniza acest sector (asa cum au facut cu energia si sistemul financiar) . Iar la 1 septembrie ne vor spune ca asta vor romanii pentru ca Pilonul II de pensii este 'incorect' or alta prostie de acest gen", a completat liberalul.

Senatorul PNL mai spune ca romanii ar putea sa ii dea in judecata pe liderii PSD-ALDE, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, si pe ministrul Finantelor Eugen Teodorovici si Dariul Valcov, consilierul premierului.

"Ce putem face? Romanii care au pierdut bani in aceste zile pe piata de capital sa-i dea in judecata pe Teodorovici, Tariceanu, Dragnea si Valcov; Romanii care pierd bani la dobanda la depozite de pe urma taxei sa-i dea in judecata pe Teodorovici, Tariceanu, Dragnea si Valcov. Romanii, aici o sa intru si eu, care pierd Pilonul II de pensii sa-i dea in judecata pe Teodorovici, Tariceanu, Dragnea si Valcov (am inceput discutiile cu avocatii pe aceasta tema) ", a punctat Citu.

Liberalul conchide ca ne-am intors la situatia din anii '50, cand comunistii atacau sectorul privat si ca toti cei care au permis sa se intample acest lucru sunt "direct responsabili pentru instaurarea regimului nationalist-socialist in Romania in 2019".

"Situatia este dramatica in acest moment. Asistam exact la situatia anilor '50. Comunistii atacau tot ce reprezenta sector privat. Dupa cateva luni au inceput nationalizarile. Toti cei care stau acum deoparte, asista si zic 'lasa ba ca aia merita' sau se bucura cum ataca niste infractori de drept comun, care dintr-o greseala istorica au ajuns sa conduca Romania, capitalul privat, sunt direct responsabili pentru instaurarea regimului nationalist-socialist in Romania in 2019. Nu exista economie de piata dezvoltata fara sector privat puternic si dezvoltat. Dar exista economii dezvoltatate si puternice cu aparat de stat mic", a adaugat Citu.

Consilierul pe probleme economice al premierului, Darius Valcov, a spus, vineri seara, ca, prin nou OUG care prevede modificari fiscale, cei care au contribuit la Pilonul II vor putea opta doar pentru Pilonul I (cel de stat), daca au contribuit cinci ani la Pilonul II.

"Vor putea sa-si retraga banii, dar doar catre Pilonul I de pensii. In momentul retragerii, banii din Pilonul II raman la Pilonul II, nu vor fi mutati si banii la Pilonul I. Incepand de anul viitor, de cand noua lege a pensiilor va fi aplicata (din septembrie 2019 - n.red.), ne vom afla in situatia in care o parte dintre cetateni vor avea o contributie de 25%, integrala la Pilonul I, iar alta parte va avea 21,25% la Pilonul I si 3,75% la Pilonul II. Randamentul celor 3,75% la Pilonul II este, anual, de aproximativ 3-4%", a afirmat Dariul Valcov.

Citeste si Guvernul a adoptat ordonanta care impune taxe companiilor si bancilor, plafoneaza pretul la gaze si curent si modifica Pilonul II

Citește și:
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Corina Creţu, despre spitalele regionale: „Nu înţeleg de ce nu se lansează licitaţiile; Din punctul de vedere al Bruxelles-ului, tot ce se putea face s-a făcut”
Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european, afirmă că, având în vedere că toate etapele care presupuneau implicarea autorităţilor europene în realizarea spitalelor regionale din...
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Virgil Popescu: Nu punem nicio taxă pe soare. Cei de la USR şi AUR au trunchiat adevărul
Ministrul Energiei Virgil Popescu a transmis luni seară, 5 decembrie, că nu va fi introdusă ”nicio taxă”. ”Prin aşa zisa taxă, care de fapt nu există, cei de la USR şi AUR au...
Comentarii