Florin Citu: Victorie! Fitch a mentinut rating-ul de tara al Romaniei; agentia spune foarte clar ca PNL nu creste taxe in 2021

Vineri, 30 Octombrie 2020, ora 23:51
3727 citiri
Florin Citu: Victorie! Fitch a mentinut rating-ul de tara al Romaniei; agentia spune foarte clar ca PNL nu creste taxe in 2021
Foto: Facebook.com

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a anuntat, vineri seara, ca agentia de rating Fitch a mentinut ratingul de tara al Romaniei. "In plus, agentia de rating spune foarte clar ca PNL nu creste taxe in 2021", anunta ministrul de Finante.

"Victorie! Fitch a mentinut rating-ul de tara al Romaniei", a scris, vineri seara, pe Facebook, Florin Citu.

Acesta arata ca reprezentantii agentiei de rating au apreciat solutiile pentru reducera deficitului, care nu includ cresteri de taxe.

"In plus, agentia de rating spune foarte clar ca PNL nu creste taxe in 2021: << The ruling centre-right PNL administration has pledged to focus on efficiency and targeted measures rather than tax increases to reduce the deficit (Guvernul PNL s-a angajat sa se concentreze mai degraba pe eficienta si pe masuri specifice decat pe cresteri de impozite pentru a reduce deficitul - n.r) >> ", a mai scris Citu.

Aceta a anuntat ca va oferi in curand mai multe detalii.

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, a anuntat, miercuri seara, la inceputul sedintei de Guvern, ca Agentia de rating Moody's - prima dintre agentiile de profil care a finalizat raportul pentru Romania - a mentinut ratingul tarii noastre, apreciind decizia Guvernului de la Bucuresti de a nu majora cu 40 de procente valoarea punctului de pensie.

#citu, #Fitch, #rating tara , #PNL