Florin Cîțu anunță o decizie a PNL privind excluderea lui Orban din partid. Cum contraatacă fostul președinte liberal

Miercuri, 10 Noiembrie 2021, ora 20:30
5509 citiri
Florin Cîțu anunță o decizie a PNL privind excluderea lui Orban din partid. Cum contraatacă fostul președinte liberal
Război total între Orban și Florin Cîțu FOTO Hepta

PNL va discuta vineri, într-o şedinţă a conducerii, ultimele declaraţii ale fostului lider al partidului Ludovic Orban, a anunţat preşedintele liberalilor, Florin Cîţu.

Întrebat dacă vineri va propune excluderea lui Ludovic Orban din PNL, el a răspuns: "O să discutăm declaraţiile domnului Orban din ultima perioadă şi atacurile la preşedintele României şi la preşedintele PNL şi o să vedem decizia BEx".

Precizarea vine după ce la Biroul Politic Naţional de luni seară Florin Cîţu i-a transmis lui Ludovic Orban că dacă nu încetează cu atacurile şi nu revine cu disidenţii din PNL lângă actuala conducere, atunci fostul şef liberal va fi exlcus din partid.

„E adevărat”, a confirmat Ludovic Orban, fiind întrebat într-un interviu la Realitatea Plus dacă a fost anunţat că urmează excluderea sa.

Răspunsul lui Orban

Fostul preşedinte liberal Ludovic Orban a declarat în cadrul unei emisiuni la Realitatea că îi va cere demisia actualului preşedinte al PNL, Florin Cîţu, în Biroul Executiv al PNL. Fostului lider de partid este sigur că liberalii vor să îl dea afară din partid, însă „Iohannis nu le-a dat voie” până acum, ca să nu fie „victimizat”.

„Potrivit liberalului, în urma declaraţiilor făcute la adresa noi conduceri a PNL, liberalii „au trimis la 23:36 convocarea Biroului Executiv şi mie mi-au trimis mesaj să mă prezint obligatoriu pentru că vor discuta în baza articolului 32 declaraţiile mele lansate la adresa PNL. A fost o decizie luată de grupul din jurul lui Cîţu, probabil Alina Gorghiu, Bode, Rareş Bogdan, care au luat decizia să convoace Biroul Executiv vineri ca să mă dea afară pe mine. Acum ei ştiu foarte bine că pentru a da afară un fost preşedinte al partidului, e nevoie de o decizie a Consiliului Naţional”, a declarat Ludovic Orban, miercuri seară, la Realiatea.

Întrebat dacă aşteaptă să îl dea afară, liberalul a spus: „o să merg la reuniunea Biroului executiv ca să cer demisia lui Cîţu şi să cer oprirea discuţiilor cu PSD, după care dacă ei continuă să bată palma cu PSD, în mod evident, nu mai am ce să caut cu ei”.

Întrebat dacă liberalii pregătesc terenul să îl dea afara, Ludovic Orban a răspuns: „cu siguranţă”.

„Eu cred că nu le-a dat voie Iohannis până acum să mă dea afară ca să nu mă victimizeze”, a mai completat fostul şef al liberalilor. „Eu m-am dezafiliat, în semn de protest tocmai pentru deschiderea negocierilor cu PSD. Am spus că nu îmi dau demisia. Am trei condiţii. Refacerea coaliţiei de centru dreapta, să se întoarcă cu faţa către popor şi Cîţu să plece acasă”, a mai explicat liberalul.

Eveniment Quarterly Report

CTP, despre Klaus Iohannis: "Un belfer care se lăfăie în lux, cel mai detestat președinte din istoria României"
CTP, despre Klaus Iohannis: "Un belfer care se lăfăie în lux, cel mai detestat președinte din istoria României"
Cristian Tudor Popescu îl critică dur pe Klaus Iohannis, fiind profund dezamăgit de activitatea și comportamentul lui. El recunoaște că a fost încântat de alegerea lui în 2014, dar că...
George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
Preşedintele AUR, George Simion, a continuat seria întâlnirilor la nivel internaţional în această săptămână la Bruxelles, anunţă, sâmbătă, reprezentanţii formaţiunii. ”Ne...
#Florin Citu premier, #Ludovic Orban PNL, #Iohannis, #alianta PNL PSD , #PNL
Comentarii
Poza JijeetDrol75
JijeetDrol75
rank 5
Florin Cîțu anunță excluderea lui Orban din partid PNL la ordin K.I
A
Atlantul
rank 1
Catzule, ai exclus si toti nevaccinatii care te-au votat