Primele nume de miniștri discutate în PSD. Cine preia șefia Camerei Deputaților

Vineri, 05 Noiembrie 2021, ora 09:35
9910 citiri
Primele nume de miniștri discutate în PSD. Cine preia șefia Camerei Deputaților
Florin Cîțu și Marcel Ciolacu ar putea fi parteneri în următoarea alianță de guvernare FOTO Hepta

Liderii PSD au pus pe masă mai multe variante de împărțire a funcțiilor într-o guvernare cu PNL. Social-democrații vor merge la Cotroceni cu propunerea ca Marcel Ciolacu să fie desemnat prim-ministru, în condițiile în care PSD este cel mai mare partid parlamentar.

În cazul în care președintele Klaus Iohannis îl va desemna premier pe Marcel Ciolacu, liderii PSD i-au propus lui Florin Cîțu să fie vicepremier și ministru de Finanțe. “Să fim realiști, sunt slabe șanse ca Iohannis să pună premier PSD. Noi ne așteptăm ca președintele să insiste cu Ciucă”, susține unul dintre vicepreședinții PSD.

În cazul în care președintele Klaus Iohannis îl va desemna premier pe Nicolae Ciucă, PSD va avea vicepremierul și Ministerul de Finanțe. Favorit pentru această funcție ar fi Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD. De asemenea, Dîncu ar putea prelua și Ministerul Culturii. La Ministerul de Finanțe, a fost discutat un singur nume în partid: viceguvernatorul BNR Leonard Badea.

Dacă guvernul va fi condus de Nicolae Ciucă, președintele PSD Marcel Ciolacu va prelua șefia Camerei Deputaților, în timp ce Florin Cîțu va fi președintele Senatului, al doilea om în stat. Actualul președinte interimar al Camerei Deputaților, Sorin Grindeanu, este favorit pentru Ministerul Transporturilor, susțin sursele citate.

Pe lângă Finanțe, Transporturi și Cultură, PSD își dorește ministerul Muncii, pentru Gabriela Firea, ministerul Sănătății, pentru Alexandru Rafila, și ministerul Agriculturii, pentru Paul Stănescu.

Întrebat, la Profit News, ce șanse sunt pentru un guvern PSD-PNL, vicepreședintele liberal Pavel Popescu a răspuns: “Sunt 70% șanse pentru un guvern cu PSD și 30% șanse pentru un guvern cu USR”.

Eveniment Quarterly Report

Cătălin Drulă, atac dur după arestarea baronului Dumitru Buzatu: ”Toți oamenii PSD sunt pe drojdie”
Cătălin Drulă, atac dur după arestarea baronului Dumitru Buzatu: ”Toți oamenii PSD sunt pe drojdie”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a declarat duminică, 24 septembrie, că PSD vrea să crească taxele pentru că ”toți oamenii din partid sunt pe drodjie” și clientela are nevoie de bani....
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Iohannis: Rusia a calculat greşit. Pentru securitatea noastră, a tuturor, Ucraina trebuie să câştige
Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a calculat greşit", a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului a susţinut o...
#Florin Citu premier, #Marcel Ciolacu PSD, #Klaus Iohannis presedinte, #alianta PSD PNL, #Nicolae ciuca premier , #PNL