Senatorul Citu: Premierul Tudose vrea sa bage pumnul in gura pietei libere cu ajutorul BNR

Sambata, 30 Decembrie 2017, ora 17:56
3652 citiri
Senatorul Citu: Premierul Tudose vrea sa bage pumnul in gura pietei libere cu ajutorul BNR
Foto: Facebook/Florin Citu

Vicepresedintele PNL Florin Citu a declarat, vineri, ca premierul Mihai Tudose "vrea sa bage pumnul in gura pietei libere cu ajutorul BNR", transmitandu-i sa schimbe politica interventionista a PSD, daca nu este multumit ca au crescut dobanzile, preturile si moneda nationala se depreciaza.

"Tudose vrea sa bage pumnul in gura pietei libere cu ajutorul BNR. S-a suparat Tudose! De un an de zile partidul din care face parte a dat lovitura dupa lovitura economiei Romaniei. Mister Tudose insusi a dat fara mila", a declarat senatorul Florin Citu, criticand introducerea supraaccizei, supraimpozitarea contractelor de munca partiale, introducerea TVA defalcat si banii "furati" din pilonul 2 de pensii pentru a acoperi gaura de la pilonul 1 si "multe altele".

Florin Citu a afirmat ca premierul a lovit "cel mai ticalos" prin discursul sau public.

"Tot ce era legat de sectorul privat era vinovat pentru orice problema aparuta in economie. Nu intelege de ce fac profit companiile private. Iar daca fac, lui, un om care a lucrat toata viata la stat, i se pare ca fac prea mult. Nu e singurul din PSD care ar interzice profitul", a scris Citu.

Liberalul a afirmat ca "in acest mediu ostil, piata a reactionat" prin cresterea dobanzilor, a preturilor si prin deprecierea monedei nationale.

Florin Citu ii transmite premierului ca nu este nevoie sa faca presiuni asupra BNR.

"Nu este nevoie sa faci presiuni asupra bancii centrale sa intervina. Orice interventie oricum nu poate decat sa amane inevitabilul. Pentru cultura ta generala, BNR raspunde in fata Parlamentului, pentru ca asa cum spui este Banca Nationala a Romaniei, si nu in fata guvernului. Faptul ca nu intelegi cum functioneaza acest sistem este inca un semnal pentru investitori si duce la cresterea dobanzilor", a scris Citu.

Liberalul ii spune premierului sa schimbe politica economica interventionista a PSD daca nu este multumit ca au crescut dobanzile, preturile si se depreciaza moneda nationala.

"Mister Tudose, daca nu-ti convine ca au crescut dobanzile, preturile si se depreciaza moneda nationala, atunci schimba politica economica interventionista a PSD. Dereglementeaza, elimina din subventii, coreleaza salariile cu productivitatea, simplifica codul fiscal, privatizeaza ce mai este de privatizat si abroga ordonanta care permite numiri politice in conducerea companiilor de stat. Dar nu incerca sa reglementezi preturile. Este o prostie si o ticalosie pentru care o sa platim toti", a conchis Citu.

Premierul Mihai Tudose a declarat, sambata, ca in luna ianuarie va avea o intalnire cu guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, afirmand ca a primit o scrisoare din partea acestuia, careia ii va da curs dupa ce va analiza rolul BNR din acest an fiscal.

"Eu vreau sa inchid acest an. Da, am primit o scrisoare de la domnia sa (de la Mugur Isarescu, guvernatorul BNR - n.red.). O sa-i dau curs dupa ce se termina acest an. Sa vedem cum inchide sistemul bancar acest an fiscal, care a fost rolul Bancii Nationale a Romaniei, fiindca, repet, este Banca Nationala a Romaniei, nu a cuiva.

Si pe baza acestor analize, tot in ianuarie, o sa avem si o intalnire si o sa va fac si public imediat concluziile. Fiindca eu va spun ca m-am cam saturat ca niste oameni de pe acolo sa tot arunce in aer cu tot felul de lucruri publice - si cand il intrebi, a vorbit in nume personal. Pai du-te, frate, acasa, daca tot esti persoana fizica", a declarat Mihai Tudose, la Antena 3, intrebat daca va avea o intrevedere cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mihai Tudose BNR, #BNR dobanzi curs valutar , #PNL