Ziare.com

Citu, dupa ce Romania a castigat procesul cu fratii Micula: Am salvat 2,4 miliarde de euro. Dragnea, Ciolacu si PSD au pierdut primele procese

Sambata, 07 Martie 2020, ora 16:14

   

Citu, dupa ce Romania a castigat procesul cu fratii Micula: Am salvat 2,4 miliarde de euro. Dragnea, Ciolacu si PSD au pierdut primele procese
Romania a castigat vineri al doilea proces intentat de fratii Micula si astfel au fost salvate 2,4 miliarde de euro, a scris sambata pe pagina sa de Facebook ministrul interimar al Finantelor, Florin Citu.

"Dragnea, Ciolacu si PSD au pierdut primul din cele doua procese cu fratii Micula.

(...) Ieri, PNL a demonstrat ca se poate, si am castigat al doilea proces intentat Romaniei de fratii Micula. Daca nu ai interese personale, se poate sa castigi si pentru Romania. Am salvat 2,4 miliarde de euro in timp ce gasca Dragnea-Ciolacu-PSD au pierdut 900 milioane de lei", a explicat ministrul.Conform unui comunicat al firmei de avocatura Leaua Damcali Deaconu Paunescu (LDDP), printr-o hotarare arbitrala emisa la data de 5 martie, Tribunalul arbitral international, constituit sub auspiciile Centrului international pentru reglementarea diferendelor relative la investitii (ICSID) de pe langa Banca Mondiala, a respins pretentiile impotriva Romaniei in valoare de peste 9 miliarde de lei formulate de Ioan si Viorel Micula si de mai multe societati romane asociate acestora, inclusiv S.C. Scandic Distilleries SA.. De asemenea, Tribunalul a obligat reclamantii sa ramburseze Romaniei 75% din costurile legale si alte cheltuieli pe care le-a suportat pentru a se apara impotriva pretentiilor si a cheltuielilor de arbitraj.

"Hotarare arbitrala incheie un arbitraj initiat de Reclamanti in anul 2014 in baza Acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Regatului Suediei privind promovarea si protejarea reciproca a investitiilor. In cadrul arbitrajului, Reclamantii au sustinut ca Romania si-a incalcat obligatiile internationale in temeiul Tratatului, nereusind sa aplice in mod adecvat legile privind impozitarea bauturilor spirtoase si prin adoptarea unui nou regim de preturi pentru apa minerala", se mentioneaza in comunicat.

Tribunalul a decis ca reclamantii nu au aratat ca Romania nu a reusit sa isi aplice legile privind impozitarea in ceea ce priveste bauturile spirtoase si a constatat ca "Romania s-a angajat in eforturi serioase si vizibile pentru a isi aplica legile privind impozitarea in legatura cu alcoolul".

Potrivit Tribunalului, Romania "a aratat ca are un mecanism complex pentru aplicarea legilor sale, o strategie prin care se asigura aplicarea in mod eficient din perspectiva costurilor si o structura de executare atat la nivel de gospodarie individuala, cat si la nivel de producator industrial, implicand ANAF, Vama si DG Antifrauda".

In plus, Tribunalul a decis ca nu are competenta pentru a examina afirmatiile reclamantilor referitoare la regimul de stabilire a preturilor pentru apa minerala, pe baza faptului ca regimul a fost adoptat inainte de intrarea in vigoare a Tratatului in 2003.

Romania a fost aparata in cadrul arbitrajului de un consortiu format din firmele de avocatura "Leaua Damcali Deaconu Paunescu - LDDP" din Bucuresti si "LALIVE" din Geneva, Elvetia.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 13710 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
28 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mai ușor cu manipularea ...

Procesul prin care Romania a stopat pretentiile de 2,4 miliarde euro ale fraților Micula a fost demarat in 2014 de guvernul PSD, iar cel prin care domnul Cițu a plătit acelorași frați 900 de milioane de lei, in decembrie anul trecut, fără a epuiza toate căile de contestare, mărind astfel artificial deficitul bugetar, a fost demarat de guvernul PNL in 2007!

 

S-A DAT ..DEZLEGARE la barfa si la spuma de venin

la gura , babelor analfabete , ia , poftiti in fata ...nicio barfa fara Firea !

Doar omizile ne mai scapa de ea,

Omizile din specia galleria sarmonella,
al carei organism poate procesa cu sigurantă,polietilena infiptă.

Doamne...cat tupeu are Catu asta, ptiu...

Citez: " Ieri, PNL a demonstrat ca se poate, si am castigat al doilea proces intentat Romaniei de fratii Micula."

Ce treaba are PNL-ul cu procesul asta ??? WOW!

In ultimii 30 de ani am asistat la multe manipulari si scarbosenii din partea politicienilor romani, dar, minciunille PNL-listilor din ultimii doi ani de zile nu cred ca le poate intrece nimeni...

Adica Orban + Catu ajuta hotii din Romania sa-si recupereze banii furati de la statul roman, peste 2 MILIARDE de Euro (toate sechestrele) deoarece, cica, "au uitat" modificarea legii si acum vine cu alta minciuna ca ei au castigat procesul...WOW!

Toate sechestrele facute de ANAF, inclusiv cele dispuse de DNA si DIICOT au disparut, CULMEA e ca nu au auzit nici un comunicat din partea DNA (de exemplu) prin care sa-si manifeste mahnirea apropo de subiect...

Culmea e ca nici un #rezist nu a iesit in strada, ptiu...

Daca mai era PSD-ul la guvernare luau foc toti...

Dragnia (condamnat politic) este la puscarie deoarece judecatorii au presupus ca si-a dat acordul pentru a angaja doua doamne, in limbajul derreglatilor, a "furat de la copii" si astia din PNL dau o gaura de 2 miliarde de Euro si nimeni nimic...

Halal "societate civila" si ONG-uri...

Atentie la MANIPULARE...

au reapārut din nou in spatiul virtual SLUGILE bolsevice ale PUSCARIASULUI Dan Voiculescu la atac,in special Mircea Badea!!!

Citu are dreptate,Romania chiar a salvat 2,4 miliarde de euro...

Nu si cele 600 milioane de dolari FURATI de ESCROCUL Dan Voiculescu...atentie REAPARUT in "politicā" prin slugile lui umile prin "partidul puterii umaniste"(sic!),majoritatea fosti sparlamentari de la alde cp.tāriceanu&pc d.vocilescu

minti degeaba

faptul ca o mare parte din datorie erau penalitati arata ca decizia era definitiva. hoti si mincinosi, asta e tot ce ofera psdul. nu doar ca nu sunt in stare sa faca bani, dar si fura sau arunca banii nostri

Poate ca PSD o fi mai castigat unele procese,

dar nu au mai spus, au impartit banii intre ei.

* (II)

Dupa toate astea si multe altele, pina la urma Tibunalul UE a hotarit ca statul roman, Regatul Spaniei, Ungaria si Comisia Europeana sunt buni de plata:

"Tribunalul (Camera a doua extinsă)
declară și hotărăște:
1) Conexează cauzele T 624/15, T 694/15 și T 704/15 in vederea pronunțării hotărarii.
2) Anulează Decizia (ue) 2015/1470 a Comisiei din 30 martie 2015 privind ajutorul de stat SA.38517 (2014/C) (ex 2014/NN) pus in aplicare de Romania – Hotărarea arbitrală in cauza Micula/Romania din 11 decembrie 2013.
3) Comisia Europeană suportă propriile cheltuieli de judecată, precum și pe cele efectuate de European Food SA, Starmill srl, Multipack srl, Scandic Distilleries SA, domnii Ioan și Viorel Micula, European Drinks SA, Rieni Drinks SA, Transilvania General Import Export SRL și West Leasing International SRL.
4) Regatul Spaniei și Ungaria suportă propriile cheltuieli de judecată.
...
Pronunțată astfel in ședință publică la Luxemburg,
la 18 iunie 2019.
Semnături"

"Fratii Micula au pus sechestru pe patru companii de stat 4 decembrie 2019"

Deci, ce mai mai era de facut?

Citu cred ca se da mare. Al doilea proces, despre care este vorba a foast pornit prin 2014, acum este doar finalul. Nu cred ca aportul lui Citu a fost semnificaiv.

Dar, in concluzie, este foarte bine. Ii dau un "Excelent" lui Citu. Sunt darnic azi: dau de baut la toata lumea.

Problema grava este ca mai avem pe rol vreo trei cauze, in valoare de peste cinci miliarde de dolari.
Hai Citu! Iti tin pumnii!

Florin Cițu vs.Viorica Vasilica Dăncilă

Cam despre asta este vorba.
Ei cu ei
Pesedeii cu prostii lor.

*

Ce alte cai de contestare mai erau?
Primul proces este f incurcat si are multe, multe neclaritati.
Redau citeva aspecte mai importante:

"18 Prin hotărarea arbitrală, tribunalul arbitral a acordat reclamanților din procedura arbitrală despăgubiri din partea Romaniei in cuantum de 791 882 452 de lei romanești (RON) (aproximativ 178 de milioane de euro).

39 Prin scrisorile din 9 și 11 martie 2015, autoritățile romane au informat Comisia cu privire la executările silite efectuate intre 5 și 25 februarie 2015 și cu privire la plata voluntară intr un cont blocat deschis pe numele celor cinci reclamanți din procedura arbitrală, reprezentand diferența de sumă datorată in temeiul hotărarii arbitrale.
40 Potrivit autorităților romane, hotărarea arbitrală a fost implementată integral.
41 La 30 martie 2015, Comisia a adoptat decizia atacată.
42 Decizia atacată are următorul cuprins:
"Articolul 1
Plata despăgubirilor acordate de tribunalul arbitral […] unității economice unice din care fac parte Viorel Micula, Ioan Micula, […] European Food, […] Starmill, […] Multipack, European Drinks, Rieni Drinks, Scandic Distilleries, Transilvania General Import Export și West Leasing constituie ajutor de stat in sensul articolului 107 alineatul (1) [TFUE], ajutor care este incompatibil cu piața internă.
Articolul 2
(1) Romania nu plătește niciun ajutor incompatibil menționat la articolul 1 și recuperează toate ajutoarele incompatibile menționate la articolul 1 care au fost deja plătite oricăreia dintre entitățile care alcătuiesc unitatea economică unică ce beneficiază de respectivul ajutor prin punerea in aplicare sau executarea parțială a hotărarii arbitrale […], precum și orice ajutor plătit oricăreia dintre entitățile care alcătuiesc unitatea economică unică ce beneficiază de respectivul ajutor printr o punere in aplicare ulterioară a hotărarii arbitrale […] care nu a fost adus la cunoștința Comisiei sau orice ajutor plătit după data adoptării prezentei decizii."

Dupa cum se vede autoritatile romane si Comisia Europeana au atacat si-n lat si-n dunga hotarirea arbitrala.

@baroane

Dupa mintea ta ce trebuia sa faca.Sa tie avioanele la sol?

 

Procesul a fost castigat in numele Romaniei, de catre avocatii

romani-elvetieni. Nu de catre domnul Citu.
De altfel, nu vad in ce calitate se adreseaza dl. Citu presei. Deocamdata nu are nici o functie oficiala. A fost numit premier, dar guvernul sau nu a fost inca validat de catre parlament. Departe de mine de a cauta vreo scuza mafiei rosii pzdiste, dar nu doresc ca PNL sa se comporte ca ei!

Modestia nu strica, domnule Citu! Ramaneti discret si corect, nu este nevoie sa mai trageti in ambulanta! De psd &friends, se vor ocupa romanii care vor dori sa aiba o tara ca afara. Dumneavoastra ocupati-va sa obtineti conditiile de eliminare a mafiei din viata tarii. De exemplu, sa faceti posibila aparitia unui parlament care sa-i reprezinte pe romani, nu pe partide !

 

In calitate de ministru de finante

Ai trecut la PSD, Mos Gerila?

@valll. Evident ca nu am trecut la psd, si nici

nu cred ca ii voi aprecia vreodata :))) Dar pe langa educatia mea natala ortodoxa, s-a lipit de mine si educatia catolica si mai ales protestanta! Adica nu imi place sa aud ministrii cantand "cocorico", fie ei si ministri de finante.

Spuneti-mi cum a fost implicat dl. Citu personal in acest proces purtat la Washington, unde Romania a fost aparata de un birou de avocati romani + un birou de avocati elvetieni? A platit ministerul de Finante aceste cheltuieli de proces?

Domnule valll, modestia si discretia pe care o recomand oricarui politician sunt doua calitati pe care le apreciez de zeci de ani, in viata politica de aici. Mentalitatea protestanta face ca oricine sa poata sa se adreseze direct lui Dumnezeu, fara intermediari, Catedrale Mantuitoare, prea fericiti in haine de aur, sau ministri NUMITI, nu alesi! Cred ca democratia directa mi.a pervertit definitiv modul de a vedea politica si politicienii :)

PS Multumesc pentru interpelare :) Din Scantei se naste Lumina!

 

Oare ADMIN o sa stearga mitocaniile banditilor de la Sputnik ?

.

Socialistwars de cand te-ai facut asa de curios?!?

?!?!?!?

DNA ar trebui sa-l cheme pe Catu sa spuna ce stie despre pierderea

celor 900 de milioane de lei! Poate vom sti si noi cum se pierd procesele impotriva Romaniei!

 

@inovator. Sa va explic simplu. Pana si dumneavostra veti

intelege :)))

Cand iei o amenda (sa spunem rutiera) INTAI o platesti su DUPA ACEEA o contestezi! Dupa care ti se inapoiaza valoarea amenzii, daca judecatorul va da dreptate! Plus si un bonus cat se poate de normal.

Cam asa este si cu Micula Brothers. Statul romana a achitat penalitatea si a continuat CONTESTATIA in JUSTITIA INTERNATIONALA! Si a castigat.

Asa este ca ati inteles?
Vedeti ca nu este greu, trebuie doar sa va ganditi un pic...

Esti in eroare

Daca habar nu ai despre ce vorbest, nu mai da si altora explicatii.
La amenzi: daca primesti amenda si o platesti inseamna ca ti-ai asumat faptele pt care ai primit amenda si o contestatie ulterioara iti va fi intotdeauna respinsa PT CA AI PLATIT. in afacerea micula si inventata curte de arbitraj, procesele Romaniei cu acesti sarlatani au fost 2 total separate. Cel pt care s-a platit in decembrie 2019 a avut ca rezultat impunerea obligatiei Romaniei de a plati aprox 84 milioane dolari fratilor micula. Cu dobanzile calculate de la devenirea hotararii definitiva, s-a ajuns la a se plati 912 milioane dolari.
Procesul prezentat ca si castigat astazi e un proces cu totul diferit de celalat, numai partile si curtea inventata sunt aceleasi. Aici miculicii aveau din start pretentii de 9 miliarde de dolari.
Afacerea in sine e caz de coruptie transfrontaliera, caz de hai sa jecmanim Romania pt ca acolo se poate si pt mai multe informatii te rog sa verifici pretentiile emise de Suedia asupra Romaniei si afacerile firmei elvetieno-suedeze ABB in Romania.

Mosule, nu crezi ca ar trebui sa ne scutesti?

Ti-as face o recomandare, dar, data fiind varsta dvs., ma abtin! Poate, totusi, ar trebui sa mergi mai des pe la psiholog!

@Cariciu

912 mil lei, respectiv 9 mld lei.

Daca era inca Dragnea, mita ar fi fost jumi-juma

Si castigau ambele parti. Ar fi fost si o a treia aprte, cea care pierdea si platea, dar aia e proasta ...

 

Catule ,deja esti paranoic!Ca sa nu spun nesanatos la cap!

Ai castigat si neamul tau????Au castigat avocatii statului roman!Nu fi magar!

 

pai vad ca baronul-rosu spune ca psd a cistigat !

si psd-stii nu mint,nu-i asa?

@Pribeagul 21:49 Da, stiu

Am vrut sa pun erata, dar am considerat ca nu e nevoie, e un detaliu care se vede usor ca l-am trecut gresit, am scris moneda dolari in loc de lei la cele 2 sume, problema mare ramane aceeasi insa. Coruptia si megacoruptia.
Dar spune-mi te rog, pe unde umbla SRI in toate afacerile astea? Cum ma protejeaza pe mine ca cetatean roman care respecta legile si pe toti ceilalti cetateni romani care respecta legile? Ma asigurai in comentariile precedente ca SRI e foarte bun si are un buget imens pt a proteja cetatenii Romaniei. Yeah, right... SRI vegheaza asupra banilor dvs, dormiti linistiti, ceva de genul, nu?! Securitatea-SRI e doar eternul dusman invizibil inventat, noi suntem buni dar exista unii f rai, shh sa nu ne auda si glagorii de genul. Deci toate semnele arata acelasi lucru: Securitatea=SRI.

 

*

Am observat ca a fost o greseala neintentionata. Am facut respective observatie nu pentru a te provoca, ci pentru a clarifica. Am oservat, cum ai observant si tu, ca exista confuzie referitor la cele doua procese ale fratilor Micula, unul pierdut de statul roman si altul, cel de fata, cistigat. Desi articolele pe tema ale publicatiei au fost clare.

Referitor SRI, am precizat: “Coruptia este o problema de securitate nationala. SRI este institutia statului roman, instituita pentru a combate amenintarile la adresa securitatii nationale. Consider ca a fost creat ca sa faca numai fapte bune, altfel de ce am cheltui atit pentru a-l tine in viata?"

Ce este neclar?

Daca SRI si nu numai el, ci toate serviciile de informatii, vreo sapte la numar, se dovedesc a fi daunatoare tarii si cetatenilor ei, atunci ele pot fi si trebuie desfiintate. Dar, daca le tinem in viata, atunci sa vada strict de sarcinile pe care le au, sa nu-si depaseasca atributiile.

Din pacate serviciile si-au si isi depasesc zilnic atributiile. Protejeaza oameni politici, in dauna protetiei pecare trebuie s-o asigure tuturor cetatenilor, pun in functii de mare responsabilita in stat diversi politicieni, uneori de joasa factura, mentin in functii si pozitii importante multi nenorociti, darima din functii oameni politici deveniti incomozi pentru ele, schimba guverne, pun presedinti ai tarii, se lupta intre ele, si-au facut firme cu care darima concurenta, distrugind sistemul economic al tarii, si-au facut o mass-media prin care invaluie totul intr-o ceata grosa, din care cu greu poti gasi drumul spre lumina,... Si de parca toate aceste blestematii nu le-ar fi de ajuns, au creat in societate o psihoza a vechii Securitati, se parca acesta ar fi vinovata de tot calvarul vietii actuale. Chiar in editia de azi, acesta minunata publicatie trateaza in doua articole problema vechii Securitati. O problem ape care o consider cu totul falsa: influenta in societate a vechii Securitati a fost preluata 99,9% de oameni noi, care apartin Securitatii actuale. Tot acest talmes-balmes organizat, cu actiuni inafara legii, il numesc Securitate. Securitate care prin actiunile ei nefaste ne face sa ne simtim de parca am trai in Zona Crepusculara.

Cetatenii constienti trebuie sa nu se ia dupa fenta, ci sa-si indrepte privirile spre aceasta Securitate si s-o distruga. Altfel n-avem cum sa ne facem bine, ca tara si popor.

Foarte simplu

Mafiotii PSD voiau sa piarda procesul cu fratii Micula, unii din marii prieteni si sustinatori financiari ai mafiotilor PSD de-a lungul timpului !
Probabil, mafiotii PSD aveau si ei un procent daca statul roman pierdea procesul !

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor