Justificarile lui Florin Citu: Desemnarea mea, pentru anticipate! Orban trebuie sa fie premier. Raman la Finante

Joi, 12 Martie 2020, ora 16:37
7271 citiri
Justificarile lui Florin Citu: Desemnarea mea, pentru anticipate! Orban trebuie sa fie premier. Raman la Finante
Foto: Arhiva Facebook/ Florin Citu

Florin Citu sustine ca gestul sau de a renunta la mandatul de premier desemnat trebuie "interpretat in contextul prin care trece astazi Romania". Astfel, el anunta ca ramane la Ministerul de Finante si ca Ludovic Orban trebuie sa fie premierul Romaniei.

"Un mesaj important pentru romani. Astazi am luat decizia sa-mi depun mandatul de prim-ministru desemnat presedintelui Romaniei.

Gestul meu trebuie interpretat in contextul prin care trece astazi Romania. Sunt un om de partid si inteleg sa fiu alaturi de partid si de presedintele lui in momentele dificile.

Cred cu tarie ca pentru a avea succes, in alegerile care vin, presedintele partidului trebuie sa fie si prim-ministru", a scris Citu intr-un mesaj postat pe Facebook.

El spune ca decizia ca el sa fie desemnat a fost luata in contextul alegerilor anticipate, si nu a pandemiei de coronavirus. Astfel, el vrea sa ramana ministru al Finantelor.

"Decizia presedintelui Klaus Iohannis de a ma desemna pentru functia de prim-ministru a fost o onoare. Insa ea a fost luata in contextul in care alegerile anticipate erau o solutie agreata de majoritatea partidelor. Aceasta varianta nu mai exista astazi.

Cu responsabilitate, transparenta si profesionalism am luat aceasta decizie. Este o decizie la care am reflectat mult in ultimul timp urmarind evolutia situatiei prin care trece Romania astazi.

Raman la Finante. Avem multa treaba de facut pentru perioada dificila care urmeaza. Multumesc pentru incredere si sustinere", se mai arata in mesajul de pe reteaua sociala.

Florin Citu si-a depus mandatul de premier desemnat, a anuntat, joi, Administratia Prezidentiala. Presedintele Klaus Iohannis a luat act de aceasta decizie si urmeaza sa faca o declaratie in aceasta seara.

"Domnul Florin Vasile Citu si-a depus astazi mandatul de prim-ministru desemnat. Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a luat act de aceasta decizie si urmeaza sa faca o declaratie de presa in cursul acestei seri", a transmis Administratia Prezidentiala.

Decizia a fost luata cu putin timp inainte de sedinta celor doua Camere ale Parlamentului, care trebuia sa aiba loc la ora 16:00, pentru a da votul de investitura Cabinetului Citu.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii de pe scena politica

Iata si Reactii la cald dupa ce Citu si-a depus mandatul de premier desemnat

A.D.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#premeir Florin Citu renuntat mandat, #reactie Florin Citu renuntare mandat , #premier