Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Sedinta Parlamentului de investire a Guvernului Citu va fi joi

Luni, 09 Martie 2020, ora 15:35
6616 citiri
Sedinta Parlamentului de investire a Guvernului Citu va fi joi
Foto: Arhiva Facebook/ Florin Citu

Sedinta Parlamentului privind investirea Guvernului Citu va avea loc joi, de la ora 16:00, au decis, luni, Birourile Permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor.

Liderul USR, Dan Barna, afirma, saptamana trecuta, ca "votul pe Guvern este prevazut joi dupa-amiaza", respectiv pe 12 martie, pentru ca s-ar astepta decizia Curtii Constitutionale privind ordonanta referitoare la anticipate.

Barna spune ca trebuie incheiata rapid criza politica si numit un guvern cu puteri depline

In 28 februarie, premierul desemnat Florin Citu a depus, la Parlament, lista Cabinetului si programul de guvernare. Singura modificare in componenta Guvernului Citu fata de cel anterior, al lui Ludovic Orban, este propunerea lui Lucian Heius pentru portofoliul Finantelor.

Ministrii propusi au fost audiati saptamana trecuta in comisiile parlamentare de specialitate, noua dintre ei primind aviz pozitiv, ceilalti sapte fiind avizati negativ de deputati si senatori. Avizul comisiilor este consultativ.

Au primit aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare Nicolae Ciuca (Aparare), Costel Alexe (Mediu), Adrian Oros (Agricultura si Dezvoltare Rurala), Lucian Bode (Transporturi), Ionut Stroe (Tineret si Sport), Bogdan Aurescu (Afaceri Externe), Marcel Bolos (Fonduri Europene), Virgil Popescu (Economie) si Marcel Vela (Afaceri Interne).

In schimb, au fost avizati negativ in comisii Lucian Heius - propus sa preia portofoliul Finantelor Publice in locul lui Florin Citu, desemnat prim-ministru, Catalin Predoiu (Justitie), Ion Stefan (Lucrari Publice), Bogdan Gheorghiu (Cultura), Victor Costache (Sanatate), Monica Anisie (Educatie), Violeta Alexandru (Munca si Protectie Sociala).

Conform prevederilor regulamentare, programul si lista Guvernului se dezbat de Camera Deputatilor si de Senat in sedinta comuna.

Parlamentul acorda incredere Guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Votul este secret, cu bile.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#vot investitura Guvern Citu , #premier