Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 11:35
31085 citiri
Cum l-a abandonat Iohannis pe Cîțu: Nu se poate, Florine! SURSE
Se adâncește ruptura dintre Klaus Iohannis și Florin Cîțu FOTO gov.ro

Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a transmis: “Nu se poate, Florine!”. Și discuția s-a închis, susțin surse politice pentru ziare.com.

Președintele Klaus Iohannis le-a cerut liderilor PNL să-l propună pe Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru, în condițiile în care Florin Cîțu nu poate strânge o majoritate parlamentară.

O zi mai târziu, joi, înaintea consultărilor cu președintele Iohannis, PNL a decis într-o ședință a conducerii ca senatorul Nicolae Ciucă să fie propunerea partidului de premier, într-un guvern minoritar cu UDMR, potrivit unor surse politice.

Întrebat dacă USR va susține varianta unui guvern minoritar, Dacian Cioloș s-a arătat împotrivă, explicând că este nevoie de un guvern cu puteri depline.

„Din punctul nostru de vedere e nevoie de un guvern cu puteri depline care să aibă majoritate în Parlament. Un guvern minoritar nu poate să facă acest lucru. Dacă a trecut de Parlament înseamnă că a trecut de votul din Parlament. Una e să ai un vot de învestitură, alta e să votezi măsuri în Parlament unde ai nevoie de o majoritate”, a afirmat Cioloș joi dimineață.

#Klaus Iohannis presedinte, #Florin Citu premier, #consultari presedinte, #varianta premier, #guvern minoritar pnl udmr, #Nicolae ciuca premier , #stiri Florin Citu