Cîţu: „Aş fi cerut anchetă penală în cazul unor suspiciuni privind falsificarea semnăturilor de la moţiune”

Marti, 07 Septembrie 2021, ora 15:46
4907 citiri
Cîţu: „Aş fi cerut anchetă penală în cazul unor suspiciuni privind falsificarea semnăturilor de la moţiune”
Florin Citu, premierul Romaniei FOTO Facebook/ Florin Citu

Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat marţi că parlamentarii trebuie să se asigure că a fost respectat regulamentul în privinţa depunerii moţiunii de cenzură şi a menţionat că ar fi cerut anchetă penală în cazul în care existau suspiciuni privind falsificarea semnăturilor.

Întrebat cum vede demersurile parlamentarilor PNL în Birourile permanente reunite ale celor două Camere în legătură cu moţiunea de cenzură, Cîţu a replicat că acestea vizează respectarea regulamentului.

"Eu cred că demersurile sunt pentru respectarea procedurilor şi regulamentului Parlamentului. La asta trebuie să ne uităm. Şi dacă există o suspiciune cât de mică - că cineva a falsificat semnături - eu aş fi fost mai dur decât atât. Eu aş fi cerut anchetă penală. Deci dacă cineva a falsificat semnături şi nu a respectat regulamentul, trebuie să răspundă. Dar cred că colegii mei parlamentari au obligaţia să vadă că se respectă regulamentul Parlamentului", a arătat Cîţu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

În contextul în care niciun parlamentar USR PLUS nu a contestat veridicitatea semnăturii depuse pe moţiune, Cîţu a replicat că în aceste condiţii verificarea lor nu ar trebui să reprezinte o problemă.

"Dacă nu există nicio problemă, atunci nu cred că ar fi fost o problemă să fie verificate. Asta este doar opinia mea, dar este decizia lor. Văd că nimeni nu a făcut nicio plângere penală până acum", a spus premierul.

Guvernarea continuă; PNL a dat deja un vot pentru susţinerea premierului

Premierul Florin Cîţu a declarat că guvernarea continuă, iar PNL este "un partid responsabil" care a dat deja un vot pentru susţinerea prim-ministrului.

El a răspuns astfel întrebat dacă după discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis ia în calcul o retragere a sa din funcţia de premier.

"Am spus ce am vorbit cu domnul preşedinte, eu i-am spus: guvernarea continuă. (...) PNL este un partid responsabil, un partid care a dat, deja, un vot pentru susţinerea premierului. Noi vrem să guvernăm, românii au votat să guvernăm ", a declarat Florin Cîţu, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Premierul a adăugat că urmează o situaţie "complicată, serioasă" pentru România.

"Am intrat în valul patru şi aici vreau să aduc aminte că singura soluţie de a ieşi din pandemie o reprezintă vaccinarea. Toţi românii ar trebui să înţeleagă că trebuie să ne vaccinăm dacă vrem să trecem peste această perioadă. Este important să avem un guvern funcţional în această perioadă şi noi vom vom acţiona ca atare.

Aşa cum am spus, în perioada următoare mă voi întâlni din nou în această săptămână, aşa cum am făcut şi săptămâna trecută, voi avea discuţii cu prefecţii, voi avea discuţii cu autorităţile responsabile pentru începerea anului şcolar săptămâna viitoare, să mă asigur că totul este în regulă. Trebuie să pregătim sezonul de iarnă, iarăşi trebuie să mă asigur că totul este în regulă. Avem o soluţie, deja, pentru facturile din iarnă la energie, dar vreau să mergem mai departe şi voi avea încă o discuţie în această săptămână. Deci, lucruri importante pe care trebuie să le rezolvăm, lucruri pe care le poate face doar un guvern care este în funcţie, un guvern responsabil", a declarat Cîţu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Florin Citu premier, #motiune de cenzura, #USRPLUS PNL , #stiri Florin Citu