Cîțu, întrebat cu cine va negocia pentru a opri moțiunea de cenzură: „Nu pot dezvălui strategia mea de război”

Miercuri, 29 Septembrie 2021, ora 15:35
3576 citiri
Cîțu, întrebat cu cine va negocia pentru a opri moțiunea de cenzură: „Nu pot dezvălui strategia mea de război”
Premierul Florin Cîțu a criticat PSD, AUR și USR PLUS că nu au un plan pentru după moțiune FOTO Facebook / Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, 29 septembrie, la finalul ședinței de guvern, că nu poate dezvălui strategia sa de a „câștiga războiul”, după ce a fost întrebat cu cine va negocia în Parlament privind moțiunea de cenzură împotriva Executivului.

Premierul a subliniat din nou că „este iresponsabil ce se întâmplă în Parlament” și că nu poate dezvălui strategia partidului vizavi de moțiunea de cenzură.

„Mă întrebați care e strategia mea de a câștiga un război. Nu pot să dezvălui strategia. Vom putea face tot ce putem pentru a continua guvernarea. Nu ne permitem nici măcar o zi fără guvern. Trebuie să aprobăm șirul de ordonanțe care vin odată cu PNRR. Este iresponsabil ce se întâmplă în Parlament. Cei care vot să dea jos guvernul aruncă țara în haos și condamnă românii într-o perioadă dificilă. Atât pe cei din spitale dar și pe cei care vor avea de suferit în această iarnă din cauza prețurilor”, a relatat Florin Cîțu.

Premierul a adăugat apoi că liberalii vor discuta cu „parlamentarii responsabili”.

„Există și parlamentari responsabili. Cu aceia vom discuta. Nu pot să-mi dezvălui armele înainte. (...) Eu cred că în Parlament sunt mai mult de 70 de parlamentari care nu vor să arunce țara în aer”, a precizat liderul PNL.

Florin Cîțu a subliniat apoi că niciunul dintre cele trei partide care depun moțiune de cenzură nu are un plan contret pentru ce se va întâmpla după.

„Nu există nimic în plan după aceea. Cei de la PSD au zis că nu vor să meargă la guvernare, ceilalți au zis că nu știu ce se întâmplă. (...) Nu se vede un plan B. Ceea ce înseamnă că vom fi într-un interimat lung. Mă voi asigura că românii nu vor avea de suferit”, a mai relatat acesta.

La final, un reporter i-a atras atenția premierului că USR PLUS are un plan, și anume de a reveni la guvernare într-un executiv fără Florin Cîțu. Acesta din urmă a refuzat să răspundă și a spus doar „mulțumesc”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

David Popovici, de neoprit. Al doilea aur la Otopeni: ”Conform planului”
David Popovici, de neoprit. Al doilea aur la Otopeni: ”Conform planului”
David Popovici a câştigat, joi, medalia de aur în proba de 200 m liber din cadrul Campionatului Naţional de înot în bazin de 50 m pentru seniori, tineret şi juniori I-II, competiţie care...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#Florin Citu premier, #PSD, #aur, #usr plus, #motiune de cenzura PNL, #scandal usr plus pnl, #parlamentari , #stiri Florin Citu