Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu

Vineri, 17 Septembrie 2021, ora 09:28
2147 citiri
Salariul minim ar putea crește cu 8% în acest an. Anunțul premierului Florin Cîțu
Un bărbat verifică contul bancar online FOTO Unsplash.com

Premierul Florin Cîţu a declarat joi, 16 septembrie, că intenţionează să le propună patronatelor o creştere a salariului minim de 8% începând cu 1 noiembrie sau 1 decembrie.

"Discutăm acum. Vreau să fie aprobat cât mai repede, ca toate companiile să ştie exact ce costuri vor avea anul viitor cu salariul minim. În acelaşi timp mă gândesc - fiind un an special - dar trebuie să vorbesc cu patronatele, dacă putem, anul acesta doar, să creştem salariul minim mai repede de 1 ianuarie. Să o facem, poate, la 1 decembrie sau la 1 noiembrie. Dar e o discuţie pe care trebuie să o am cu patronatele.

Este o propunere pe care o am. Mă gândesc să facem o creştere de 8%, de exemplu, dar să fie de la 1 noiembrie sau 1 decembrie şi atunci să fim mai aproape de acea creştere de 10% pe care o propun cei de la sindicate. Este o discuţie pe care trebuie să o am, dar este propunerea cu care vreau să vin în Consiliul Tripartit", a precizat premierul, joi seara, la TVR 1.

Cîţu a subliniat că îşi doreşte să fie identificată o soluţie până la data de 1 octombrie.

"Sper să găsim o soluţie până la 1 octombrie. Este o propunere de creştere a salariului minim din partea patronatelor de 8%, parcă. Şi o propunere din partea sindicatelor de creştere de 10%. Deci, propunerile sunt foarte aproape una de alta. Este pentru prima dată când sunt aşa de aproape una de alta. În acelaşi timp, aş vrea să ne gândim totuşi la o formulă care să poată să fie aplicată în fiecare an, nu să venim să discutăm în fiecare an o creştere, un procent de creştere. Vreau să fie ceva transparent, ca toată lumea să ştie. Ceea ce e bine anul acesta este că discutăm acum, nu pe 25-26 decembrie", a spus prim-ministrul.

România marchează cea mai mare rată a inflației din UE pentru a două lună consecutiv
România marchează cea mai mare rată a inflației din UE pentru a două lună consecutiv
Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna februarie până la 2,8%, de la un nivel de 3,1% în ianuarie, însă România este, pentru a doua lună consecutiv, ţara cu cea...
Bursele din Europa au închis în scădere din cauza indicelui inflației din Statele Unite ale Americii
Bursele din Europa au închis în scădere din cauza indicelui inflației din Statele Unite ale Americii
Bursele europene au închis joi în scădere, deoarece investitorii au evaluat un indicator cheie al inflaţiei din SUA, pentru februarie, transmite CNBC. Indicele paneuropean Stoxx 600 a...
#Florin Citu, #crestere salariul minim, #inflatie , #stiri Florin Citu