Disputa politică s-a mutat la Vama Veche. Cum s-au ironizat de pe plajă liderii PSD, AUR și PNL

Luni, 20 Septembrie 2021, ora 15:48
3157 citiri
Disputa politică s-a mutat la Vama Veche. Cum s-au ironizat de pe plajă liderii PSD, AUR și PNL
Copreședintele AUR George Simion și-a făcut selfie-uri în Vama Veche FOTO Facebook / George Simion

Principalii lideri ai partidelor politice din România au mutat disputele de pe Facebook pe plaja din Vama Veche, asociată în trecut cu tinerii rebeli și nonconformiști, acolo unde liderul AUR George Simion, președintele PSD Marcel Ciolacu și, cel mai recent, premierul liberal Florin Cîțu și-au făcut apariția.

Pe 1 mai, mai mulți tineri nemulțumiți de restricțiile care închideau cluburile la ora 22.00, l-au invitat pe premierul Florin Cîțu pe plaja din Vama Veche. Câteva ore mai târziu, liberalul le-a răspuns acestora din urmă și promitea că își va face apariția în acestă vară

„Nu am fost pe litoral. Promit că vara asta merg la Vama Veche. Nu am făcut nicio plajă, nu am avut timp. O să ne vedem în Vama Veche în curând. (...) Trebuie să mă duc neapărat în Vamă şi să stau toată noaptea, a declarat Florin Cîțu, care și-a reiterat promisiunea câteva săptămâni mai târziu.

La sfârșitul lunii august, copreședintele AUR George Simion s-a dus în Vama Veche de unde l-a ironizat pe Florin Cîțu, spunând despre acesta că este „mare fricos”.

„Florin Cîțu a fugit și de Vama Veche! Deși promisese repetat că vine, nu a mai dat fața cu românii. Mare fricos!”, afirmat Simion pe Facebook. „Aseară, de frica românilor, Cîțu nu a mai avut curaj să vină. În tot acest timp, turiștii au fost obligați să își oprească la ora 02:00 petrecerile din cauza unor restricții aberante”, a adăugat liderul AUR într-un comentariu.

George Simion este obișnuit cu plaja din Vama Veche, unde, în 2019, era surprins că își făcea campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, împărțind diverse materiale promoționale.

La o zi distanță după mesajul liderului AUR, și președintele PSD Marcel Ciolacu l-a ironizat pe Florin Cîțu. Alături de Sorin Grindeanu, seful social-democraților i-a transmis premierului un mesaj scurt: „Florin, noi suntem aici. Tu?! #wewillrockyou”.

Ulterior, întrebat într-o conferință de presă cum i s-a părut experiența din Vama Veche, Ciolacu a subliniat că „mi-a plăcut foarte mult” și, întrebat dacă este curat, liderul PSD a răspuns afirmativ: „Da, e un fenomen”.

În cele din urmă, premierul Florin Cîțu a ajuns și el la Vama Veche, iar duminică, 19 septembrie, publica pe Instagram o înregistrare de pe plajă cu răsăritul de pe malul mării. Alături de premier s-a aflat și ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu.

„O zi superbă. A trebuit să merg foarte mult în partea aia ca să găsesc și Vama cum era înainte, dar e superb. Am ajuns azi-dimineață devreme. Nu era nimic deschis, mi-a plăcut. Lumea încă dormea. Foarte frumos. Merită. Trebuie să mai vină lumea la mare. Mai avem vreo 2-3 weekend-uri, nu? Ar fi bine și sezonul să fie mai mare”, a declarat premierul într-o intervenție la Digi24.

FOTO Captură Instagram / G4Media.ro

Citește și:
Adrian Năstase și-a recuperat în instanță pensia specială. Câți bani va primi fostul premier de la Parlament
Adrian Năstase și-a recuperat în instanță pensia specială. Câți bani va primi fostul premier de la Parlament
Fostul premier Adrian Năstase a câştigat la Tribunalul Bucureşti recuperarea pensiei speciale, pierdută în urma adoptării, anul trecut, a unei legi în Parlament. În perioada 1990 -...
AUR și pericolul electoratului revanșard
AUR și pericolul electoratului revanșard
Până la alegerile din 2024, AUR și o serie de partide populiste de buzunar amenință să ocupe un spațiu periculos pe scena politică. La alegerile generale din 2020, la doar un an după...