Eurodeputat USR, replică acidă după ce Cîțu a spus că românii vor simți creșterea economică. „Dar trebuie să fie vii, ca să simtă momentul”

Duminica, 17 Octombrie 2021, ora 09:57
3217 citiri
Eurodeputat USR, replică acidă după ce Cîțu a spus că românii vor simți creșterea economică. „Dar trebuie să fie vii, ca să simtă momentul”

După ce premierul Florin Cîțu a declarat sâmbătă, 16 octombrie, că suntem foarte aproape „de momentul în care toți românii vor simți bunăstarea”, eurodeputata USR, Ramona Strugariu, s-a referit la criza sanitară prin care trece țara noastră, subliniind că românii „trebuie să fie vii” pentru a ajunge să simtă creșterea economică.

„Florin Cîțu: "suntem foarte aproape de momentul în care toți românii vor simți beneficiile creșterii economice".

Dar trebuie să fie vii, ca să simtă momentul, domnule Cîțu. Trebuie să supraviețuiască infernului, întâi de toate. Trebuie să învingă moartea, cumva, în ciuda fiecărui leu pe care ați refuzat să îl alocați pentru suplimentarea medicamentelor şi pentru pregătirea valului patru.

Trebuie să supraviețuiască, în pofida proclamațiilor naționale că "am învins pandemia", care ne costă acum sute de vieți pe zi, în pofida faptului că ați prioritizat PNDL 3, în loc de vieți omeneşti, în pofida faptului că ați făcut rectificarea târziu şi în bătaie de joc, în ciuda adevărului negru pe alb că Ministerul Sănătății a cerut peste 5 miliarde şi ați alocat cu chiu cu vai 1,9 miliarde iar acum dați bani din fondul de rezervă pentru medicamente şi vaccinuri la copii - fond pe care l-ați terminat deja, cumva? Dar ați avut grijă să trimiteți un miliard la primarii dumneavoastră, nu e foarte clar pentru ce. În pofida faptului că nu ați investit real nicio secundă în campania de conştientizare a importanței vaccinării - doar ați vrut-o la cheutoare, ca să vă împopoțonați cu ea frumos.

Da, românii trebuie să supraviețuiască infernului mai întâi, apoi rămăşițele de ţară care vor putea rămâne în picioare s-or bucura şi de creşterea economică - whatever that means. Poate aveți soluții pentru ieşirea din infern, înainte de toate”, a scris aceasta pe pagina ei de Facebook.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, Cîţu a anunţat că Agenţia de rating Moody's a reconfirmat rating-ul suveran aferent datoriei guvernamentale a României şi a îmbunătăţit perspectiva din "negativă" în "stabilă", iar Standard & Poor's a decis să reconfirme rating-ul de ţară precum şi perspectiva "stabilă".

„Suntem foarte aproape de momentul în care toți românii vor simți bunăstarea. Deja începem să simțim bunăstarea. Avem resurse pe care le-am investit fără să creștem deficitul. Toate acestea se văd”, a declarat Florin Cîțu, într-o declarație susținută de la Palatul Victoria.

Citeste si:
Florin Cîţu: „Felicitări, dragi români! Cea mai mare creştere economică din UE”
Florin Cîţu: „Felicitări, dragi români! Cea mai mare creştere economică din UE”
Premierul Florin Cîţu îi felicită pe români, prezentând date Eurostat din care rezultă că România are cea mai mare creştere economică din UE în trimestrul III din acest an. Conform...
Şedinţa coaliţiei, suspendată după 3 ore de discuţii. Liderii partidelor au plecat de urgență la Cotroceni
Şedinţa coaliţiei, suspendată după 3 ore de discuţii. Liderii partidelor au plecat de urgență la Cotroceni
Şedinţa coaliţiei de guvernare a fost suspendată, marţi, după trei ore de discuţii, iar liderii partidelor sau premierul nu au făcut declaraţii. Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a...