Florin Cîţu despre apelul făcut de Marcel Ciolacu pentru rezolvarea crizei politice: "Este primul pas care arată că va susţine un guvern minoritar"

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 14:43
2672 citiri
Florin Cîţu despre apelul făcut de Marcel Ciolacu pentru rezolvarea crizei politice: "Este primul pas care arată că va susţine un guvern minoritar"

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat joi, 28 octombrie, referitor la apelul făcut de liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru rezolvarea crizei politice, că acesta reprezintă primul pas pe care îl face Partidul Social Democrat în susţinerea unui guvern minoritar.

"Este cred că primul pas pe care îl face Partidul Social Democrat, care arată că va susţine un guvern minoritar. Am spus din primul moment: Partidul Naţional Liberal a făcut un pas important, preşedintele partidului s-a dat la o parte, am propus un alt premier, pe domnul Nicolae Ciucă.

Partidul Social Democrat a spus de opt luni de zile că nu vrea la guvernare, că nu îşi doreşte să fie la guvernare. Au fost două situaţii, două consultări la Cotroceni, la niciuna nu a venit cu propunere de premier, a spus că nu vrea la guvernare, deci varianta - şi îmi pare bine că merge în această direcţie Partidul Social Democrat - este de a susţine un guvern minoritar. Sper şi de la USR să vedem acelaşi rezultat, să avem acest guvern votat de USR şi de cât mai mulţi parlamentari, ca să treacă cât mai repede", a afirmat Cîţu la sediul PNL.

Întrebat dacă e posibil să existe şi miniştri tehnocraţi în Guvern, Cîţu a spus că acest lucru trebuie discutat cu premierul desemnat.

"Aici trebuie discutat cu Nicolae Ciucă dacă o să fie miniştri tehnocraţi la guvernare. Când sunt miniştri tehnocraţi, nu se ştie dacă eşti la guvernare sau nu eşti la guvernare, e puţin mai bizar, şi atunci trebuie discutat şi în Partidul Naţional Liberal, în BEx, în BPN, să vedem dacă este o variantă", a adăugat Florin Cîţu, menţionând însă că premierul desemnat nu a venit cu această variantă.

Despre un semn din partea USR că ar fi deschişi la noi discuţii, Cîţu a spus că "din păcate nu".

"Şi eu, şi românii ne uităm şi nu înţelegem această atitudine a celor de la USR, pentru că, repet, noi am făcut o concesie majoră, am înţeles mesajul. Este momentul ca şi cei de la USR să arate că înţeleg importanţa momentului prin care trece România, să facă un pas, să arate clar că vor susţine acest guvern minoritar şi vom putea discuta din nou peste 7-8 luni de zile, să vedem dacă avem timp să discutăm până atunci", a reiterat liderul PNL.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că liderii politici au "întins" deja prea mult răbdarea românilor şi este cazul să fie luată o decizie în privinţa crizei politice.

"În ceea ce priveşte criza politică, eu fac un apel la toţi liderii politici cu reprezentare parlamentară că deja întindem prea mult răbdarea românilor şi este cazul ca clasa politică să ia o decizie. Întotdeauna cea mai proastă decizie e când nu iei nicio decizie. Momentan, am discuţii în continuare cu domnul prim-ministru desemnat. (...) Aşteptăm să deblocăm această criză", a spus Ciolacu la sediul central al PSD.

Citeste si:
Cîțu pune presiune pe Ciucă să nu-l numească pe Neacșu la SGG SURSE
Cîțu pune presiune pe Ciucă să nu-l numească pe Neacșu la SGG SURSE
Liderul PNL Florin Cîțu vrea să blocheze numirea lui Marian Neacșu în funcția de secretar general al Guvernului, susțin surse politice pentru Ziare.com. Cîțu pune presiune pe Nicolae...
Primele tensiuni în coaliţia PNL-PSD. Mărul discordiei: banii. PSD ameninţă cu audit la Finanţe
Primele tensiuni în coaliţia PNL-PSD. Mărul discordiei: banii. PSD ameninţă cu audit la Finanţe
Coaliţia dintre PNL şi PSD dă deja semne de tensiune, la doar o săptămână de la semnarea protocolului de alianţă. Cele două partide au poziţionări diferite, în privinţa aspectelor...