Florin Cîțu și Ludovic Orban au bătut palma pentru a da alte 50 de miliarde de lei pentru primari, prin PNDL 3 SURSE

Marti, 10 August 2021, ora 14:29
4089 citiri
Florin Cîțu și Ludovic Orban au bătut palma pentru a da alte 50 de miliarde de lei pentru primari, prin PNDL 3 SURSE
Când e vorba de bani, premierul Florin Cîțu și președintele PNL Ludovic Orban cad la pace FOTO Facebook / Ludovic Orban

Premierul Florin Cîţu şi președintele PNL Ludovic Orban au bătut palma marți, 10 august, în ședința conducerii PNL astfel încât autoritățile locale să primească cel puțin 50 de miliarde de lei în plus prin intermediul programului PNDL 3, arată surse po litice pentru News.ro.

Surse politice au declarat, marţi, pentru News.ro, că premierul Florin Cîţu şi preşedintele PNL, Ludovic Orban s-au înţeles, în şedinţa conducerii PNL, ca Executivul să demareze programul PNDL 3 începând cu anul viitor.

Noul program dedicat autorităţilor locale va avea o valoare de cel puţin 50 miliarde de lei.

Decizia vine în contextul Congresului PNL programat pe 25 Septembrie. Sute de primari liberali au cerut finanţare pentru diverse proiecte de dezvoltare locală, susţin sursele citate.

Pe de altă parte, Guvernul nu a prins în proiectul de rectificare bugetară sume care să acopere integral PNDL 1 şi 2.

Potrivit unor surse din UDMR, Ministerul Dezvoltării, condus de Cseke Attila, va primi doar 1,84 miliarde la rectificarea bugetară, în condiţiile în care nevoie de minimum 4 miliarde de lei până la finalul anului pentru achitarea facturilor pentru PNDL 1 şi 2 şi alte tipuri de lucrări începute, susţin sursele citate.

Ludovic Orban a declarat, joi, că este necesar ca încă de pe acum să înceapă pregătirea PNDL 3, astfel încât de anul viitor să intre efectiv în funcţiune . Preşedintele PNL afirma că pentru acest program trebuie prevăzute cel puţin 40 de miliarde de lei, sumă care să ajute la dezvoltarea infrastructurilor rutiere, de gaz, de apă şi canal.

În 4 iulie, Ludovic Orban a afirma că PNDL 3 este o necesitate, dar să fie un program adevărat cu o sumă care să permită realizarea unor obiective de investiţii.

În 29 iunie, premierul Florin Cîţu anunţa că nu se mai face PNDL, întrucât, prin Compania Naţională de Investiţii, avem proiecte de 7 miliarde lei.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, în 10 iunie, la Timişoara, că va lansa un program special de investiţii pentru drumurile judeţene şi comunale, investiţii care nu se pot finanţa nici prin PNRR şi nici prin alte fonduri europene.

”Acele localităţi unde nu s-a putut investi în drumuri au rămas în urmă”, a precizat premierul.

Tot atunci, întrebat despre PNDL 3 despre care vorbea Ludovic Orban, Cîţu a afirmat: ”Atunci când anunţi un program, e bine să anunţi şi sursa de finanţare”.

”Nu ştiu despre acel program despre care a vorbit Ludovic Orban”, a precizat premierul, făcând referire la propriul program de investiţii pentru care caută sursa de finanţare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#Ludovic Orban PNL, #Florin Citu, #pndl, #primari , #stiri Florin Citu