Florin Citu: "Bugetul pentru anul 2021 va fi definitivat si prezentat de viitorul Guvern"

Duminica, 20 Decembrie 2020, ora 16:35
2572 citiri
Florin Citu: "Bugetul pentru anul 2021 va fi definitivat si prezentat de viitorul Guvern"

"Bugetul pentru anul viitor va fi definitivat de noul Guvern", a declarat duminica, 20 decembrie, ministrul Finantelor, Florin Citu, candidat al PNL pentru functia de premier, care a precizat ca, dupa ce vor fi finalizate negocierile pentru coalitia majoritara, se vor cunoaste si proiectele noi si se vor face cateva realocari pentru anul viitor.

El a precizat ca in privinta salariului minim pe economie ar trebui sa mai existe discutii tripartite, cu patronatele si sindicatele, Ministerul de Finante luand in calcul cateva variante.

"Am vazut cateva estimari, inca nu am agreat toti pe aceeasi formula. In noua coalitie de guvernare vom avea o varianta pe care o vom prezenta, sper, cat mai curand. Trebuie sa terminam negocierile cat mai repede, sa avem un Guvern investit ca sa poata sa aiba putere de negociere. Daca vom avea Guvern vom sti si ce se va intampla cu salariul minim de la 1 ianuarie. (...) Impactul va fi pentru urmatorul Guvern. Ar fi oarecum necinstit ca acest Guvern sa ia o decizie pentru urmatorul Guvern, asa cum nu am luat nicio decizie pe buget", a explicat Citu, la Palatul Parlamentului.

Ministrul a adaugat ca se cunoaste necesarul pentru fiecare minister, dar vor trebui facute realocari in functie de proiectele noi care vor aparea in programul de guvernare.

"Bineinteles ca stim exact necesarul pentru fiecare minister, de ce este nevoie, ce proiecte trebuie finantate, asa cum il avem astazi. Dupa ce vor fi finalizate negocierile, vom avea si proiectele noi care apar cu acest program de guvernare si atunci vor fi facute cateva realocari in bugetul pentru anul viitor, dar nu sunt mari diferente. Vom continua o mare parte din proiectele incepute in 2020, raman in programul de guvernare 2021 - 2024", a explicat Florin Citu.

Potrivit acestuia, PNL, USR PLUS si UDMR spera ca noul Guvern sa fie investit pana pe 27 decembrie, de aceea negocierile au loc "de dimineata pana seara".

Florin Citu, despre negocierile dintre PNL, USR-PLUS si UDMR: Speram sa semnam astazi acordul de formare a coalitiei de guvernare

Citeste si:
Guvernul ar putea raționaliza gazul pentru companii de la iarnă. Ce se întâmplă cu consumul casnic
Guvernul ar putea raționaliza gazul pentru companii de la iarnă. Ce se întâmplă cu consumul casnic
Guvernul ia în calcul ca în această iarnă, în funcţie de evoluţia regională legată de războiului din Ucraina şi efectele sancţiunilor aplicate Rusiei, să impună o reaţionalizare a...
Ana-Maria Popescu a reacționat după ce David Popovici a primit 200.000 de euro de la Guvern: ”Sunt foarte curioasă acum”
Ana-Maria Popescu a reacționat după ce David Popovici a primit 200.000 de euro de la Guvern: ”Sunt foarte curioasă acum”
Fosta mare spadasină Ana-Maria Popescu (37 de ani) a comentat decizia Guvernului de a-l premia pe David Popovici pentru cele două titluri de campion mondial la natație cu suma de 200.000 de...