Cîțu: Măsurile fiscal-bugetare, promulgate prin OUG. ”Dacă totul merge bine, bugetul va fi aprobat până în 23 decembrie”

Luni, 13 Decembrie 2021, ora 20:45
1916 citiri
Cîțu: Măsurile fiscal-bugetare, promulgate prin OUG. ”Dacă totul merge bine, bugetul va fi aprobat până în 23 decembrie”
Deficitul asumat este de 5,84% pe cash, iar investițiile au fost stabilite la 7% dn PIB FOTO Facebook / Florin Cîțu

Liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat luni, 13 decembrie, după o nouă rundă de negocieri în Coaliție, că bugetul pentru anul 2022 ar putea fi aprobat înainte de Crăciun. Fostul premier a precizat că OUG pentru măsurile fiscal-bugetare va fi aprobată vineri, iar Legea plafoanelor, săptămâna viitoare.

”Am discutat pe scheletul bugetului. Înţeleg că vineri va fi OUG pentru măsuri fiscal-bugetare, săptămâna viitoare Legea plafoanelor şi, dacă totul merge bine, ar trebui să avem şi un buget aprobat până în 23 decembrie”, a declarat Cîţu, luni seară, la finalul şedinţei coaliţiei.

”Pachetul social ce s-a discutat în Programul de guvernare nu se mai rediscută (...) Banii vin de peste tot. Sursa de finanţare este bugetul de stat”, a adăugat liderul PNL.

Fostul premier a precizat că deficitul asumat este 5,84% pe cash şi de ESA 6,10%. Acesta a mai spus că investiţiile au fost stabilite la 7% din PIB.

Liderii Coaliției și-au împărțit și prefecturile. Potrivit unor surse citate de news.ro, PSD-ului îi revin 20, PNL-ului 17, iar UDMR-ului, patru, potrivit unor surse politice.

#buget 2022, #Florin Citu, #liderul PNL, #masuri fiscal bugetare, #deficit, #investitii , #stiri Florin Citu