Florin Cîțu, după consultările cu Iohannis: „Un compromis. Îi asigur pe români că voi monitoriza modul în care va funcționa această coaliție”. Replică pentru Turcan

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 12:55
7534 citiri
Florin Cîțu, după consultările cu Iohannis: „Un compromis. Îi asigur pe români că voi monitoriza modul în care va funcționa această coaliție”. Replică pentru Turcan
Președintele PNL Florin Cîțu FOTO gov.ro

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat luni, 22 noiembrie, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis, că alianța cu PSD reprezintă un compromis, însă a dat asigurări că va monitoriza îndeaproape funcționarea coaliției.

„Sunt două luni de zile în care nu s-a găsit o majoritate. Au fost încercate mai multe formule și am ajuns la acest compromis. Facem această coaliție de guvernare pentru că toate celelalte alternativa erau mult mai dure pentru români. Este un moment important. Am luat această decizie, dar eu vreau să-i asiguri pe români că această coaliție nu este necondiționată. Voi monitoriza modul în care această coaliție va funcționa”, a declarat Florin Cîțu.

Întrebat despre acuzațiile ministrului Raluca Turcan cum că nu mai sunt bani pentru pensii, Florin Cîțu a precizat că „este ministrul muncii, să-și asume dacă nu mai sunt fonduri”.

Klaus Iohannis are programate luni, 22 noiembrie, consultări cu partidele parlamentare pentru desemnarea premierului. După desemnările ratate ale lui Dacian Cioloş şi Nicolae Ciucă, în Parlament s-a conturat o nouă majoritate PSD-PNL-UDMR, care va putea trece un nou Guvern fără emoţii la vot.

Preşedintele le-a cerut reprezentanţilor partidelor să ajungă la un acord, el precizând că îi va chema la consultări doar când se va contura o majoritate stabilă. Astfel, şeful statului a chemat la discuţii toate cele trei partide care vor forma noul Guvern, PNL, PSD şi UDMR.

#Florin Citu PNL, #presedinte pnl florin citu, #negocieri PNL PSD, #alianta PNL PSD , #stiri Florin Citu