Florin Cîţu: Poate viteza cu care am vrut eu să fac reformă a fost mult prea mare pentru cei din jurul meu

Joi, 25 Noiembrie 2021, ora 22:58
2607 citiri
Florin Cîţu: Poate viteza cu care am vrut eu să fac reformă a fost mult prea mare pentru cei din jurul meu

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Florin Cîţu, este de părere că liberalii trebuie să fie "cu toţii conştienţi" că partidul nu poate să mai treacă prin criza pe care a traversat-o şi să câştige alegerile. "Eu cred că trebuie să fim cu toţii conştienţi că nu putem să mai trecem încă o dată prin ceea ce am trecut în ultimele şase luni de zile şi să câştigăm alegerile din 2024", a declarat preşedintele PNL.

"S-a văzut că s-ar putea să creeze o problemă. Trebuie să fim oneşti aici, trebuie să fim sinceri că atunci când preşedintele unui partid nu este şi premier, cumva se creează aceşti poli de putere şi ei pot să ducă la o problemă într-un partid. Acuma, depinde de noi, de noi toţi - de mine, de premier, de echipa din jurul meu, de Partidul Naţional Liberal - dacă ştim să gestionăm această situaţie. Dacă nu ştim să o gestionăm, vom fi puşi în faţa unei crize în interiorul partidului şi această criză va fi mai aproape de alegeri şi nu va fi bine pentru noi. Eu cred că trebuie să fim cu toţii conştienţi că nu putem să mai trecem încă o dată prin ceea ce am trecut în ultimele şase luni de zile şi să câştigăm alegerile din 2024", a declarat preşedintele PNL, joi seară, la TVR.

El a afirmat că ultima jumătate de an a fost "o perioadă cam lungă de lupte interne" în PNL şi că partidul "trebuie să strângă rândurile şi să-şi dea seama că este momentul să lupte pentru ideile liberale".

"Nu cred că mai putem acum să mai trecem încă o dată sau în curând prin ceea ce am trecut. E momentul să vedem că suntem aici pentru români şi eu am spus asta în campanie", a adăugat Cîţu.

El a spus că "lucrurile se aşază" în PNL şi că partidul va arăta că este "mult mai puternic decât cred ceilalţi care se uită".

Fostul premier a menţionat că are o relaţie "foarte bună" cu actualul prim ministru Nicolae Ciucă şi că îl va susţine pe acesta să ducă "la bun sfârşit" mandatul pe care l-a primit în fruntea Executivului.

„Poate viteza cu care am vrut eu să fac reformă a fost mult prea mare”

Fostul premier Florin Cîţu este de părere că viteza cu care a dorit să facă reformă depăşeşte aşteptările societăţii şi ale economiei româneşti. "(...) trebuie să recunosc că poate viteza cu care am vrut eu să fac reformă a fost mult prea mare pentru cei din jurul meu", afirmă el.

Întrebat ce învăţăminte trage din anul care se încheie, liderul PNL a vorbit despre viteza cu care a încercat să facă reformă, despre care consideră că este prea mare pentru societate şi economie în România.

"Eu chiar cred că se poate face reformă în România. Dar în acelaşi timp trebuie să recunosc că poate viteza cu care am vrut eu să fac reformă a fost mult prea mare pentru cei din jurul meu şi atunci aici trebuie ajutate lucrurile. Trebuie văzut cum facem această reformă, pentru că ea trebuie făcută... şi aici este clar că sistemul economic şi sistemul social din România doreşte reformă, doar că viteza cu care facem reforma asta este diferită, ce vrem noi faţă de sistem”, a declarat Florin Cîţu, la TVR.

În ceea ce priveşte durata mandatului său în fruntea Guvernului, Cîţu a arătat că: "Este media ultimilor şapte ani mandatul de prim ministru, ceea ce poate trebuie să spună ceva despre politica din România".

Citeste si:
Florin Cîțu, despre motivul pentru care nu a făcut poză alături de Marcel Ciolacu: „Am făcut data trecută și nu a mers bine”
Florin Cîțu, despre motivul pentru care nu a făcut poză alături de Marcel Ciolacu: „Am făcut data trecută și nu a mers bine”
Liderul PNL, Florin Cîțu, a explicat joi, 25 noiembrie, că alianța cu PSD este ”un compromis”. Fostul premier a vorbit și despre momentul învestirii Guvernului, când s-a ferit să apară...
Kelemen Hunor: „Haosul politic a luat sfârşit. Guvernul va trebui să-şi asume reforme importante”
Kelemen Hunor: „Haosul politic a luat sfârşit. Guvernul va trebui să-şi asume reforme importante”
Haosul politic a luat sfârşit odată cu învestirea noului guvern, astfel că se va restabili o oarecare ordine, iar noul Executiv va trebui să-şi asume reforme importante, precum revizuirea...