Florin Cîțu: „Suntem foarte aproape de momentul în care toți românii vor simți bunăstarea” VIDEO/LIVE

Sambata, 16 Octombrie 2021, ora 12:24
20367 citiri
Florin Cîțu: „Suntem foarte aproape de momentul în care toți românii vor simți bunăstarea” VIDEO/LIVE
Premierul interimar Florin Cîțu FOTO Guvernul României

Într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, Cîţu a anunţat că Agenţia de rating Moody's a reconfirmat rating-ul suveran aferent datoriei guvernamentale a României şi a îmbunătăţit perspectiva din "negativă" în "stabilă", iar Standard & Poor's a decis să reconfirme rating-ul de ţară precum şi perspectiva "stabilă".

„Suntem foarte aproape de momentul în care toți românii vor simți bunăstarea. Deja începem să simțim bunăstarea. Avem resurse pe care le-am investit fără să creștem deficitul. Toate acestea se văd”, a declarat Florin Cîțu, într-o declarație susținută de la Palatul Victoria.

"Eu înţeleg îngrijorarea agenţiilor de rating, am discutat despre acest lucru. Foarte mici şanse să vedem un derapaj datorită acestei crize politice, pentru că bugetele sunt făcute, cheltuielile sunt făcute, sunt deja în buget, nu ar exista. Doar un guvern nou şi dacă cumva România ar intra pe mâna populiştilor, a demagogilor, care 30 de ani au promis reforme şi nu au făcut, atunci am avea o problemă, pentru că ar putea să schimbe politicile pe care le-am adoptat. Deci, în acest moment, nu există acest risc", a afirmat Florin Cîţu.

El a adăugat că "depinde ce guvern vom avea".

"Această guvernare în jurul Partidului Naţional Liberal a arătat că poate să stabilizeze economia într-o perioadă de criză, să aibă încasări mai bune. Riscul este dacă apare o guvernare populistă, care doar pe baza unor promisiuni va începe să cheltuiască, fără să aibă nicio bază", a subliniat premierul interimar.

Agenţia de rating Moody’s a reconfirmat vineri ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedã localã şi valutã şi a îmbunãtãţit perspectiva din negativã în stabilã. Tot vineri, agenţia de rating Standard&Poor's a decis sã reconfirme ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedã localã şi valutã, precum şi perspectiva stabilã, anunţă Ministerul Finanţelor.

Planul Giorgiei Meloni de a conduce Europa: ”Este de departe cel mai apropiat politician de Trump”
Planul Giorgiei Meloni de a conduce Europa: ”Este de departe cel mai apropiat politician de Trump”
Când Giorgia Meloni a venit pentru prima dată la putere în Italia, în 2022, elitele occidentale au avut îndoieli cu privire la o șefă a guvernului care era o admiratoare a fascismului....
Numirea ”fără consens naţional” a unui nou premier al Autorității Palestiniene ”va agrava disensiunile”, susține Hamas
Numirea ”fără consens naţional” a unui nou premier al Autorității Palestiniene ”va agrava disensiunile”, susține Hamas
Numirea unui apropiat al lui Mahmoud Abbas în postul de premier palestinian va "întări diviziunile" şi demonstrează "deconectarea Autorităţii Palestiniene de la realitate", au denunţat...
#Florin Citu, #guvern, #premier , #stiri Florin Citu
Comentarii
Poza Parasuta
Parasuta
rank 1
Eu votez Citu Presedintele al Romaniei in 2024
Poza goe
goe
rank 1
vor simti toti romanii bunastarea!!!