Cîţu: "Eu sper să mai avem o discuţie cu USR, să vedem cum putem să refacem coaliţia"

Miercuri, 27 Octombrie 2021, ora 16:00
0 citiri
Cîţu: "Eu sper să mai avem o discuţie cu USR, să vedem cum putem să refacem coaliţia"

Premierul interimar Florin Cîţu, preşedinte al PNL, a declarat că negocierile pentru susţinerea în Parlament a noului guvern se poartă în continuare, atât cu PSD cât şi cu USR, exprimându-şi speranţa ca miercuri, 27 octombrie, să mai aibă loc o întrevedere cu liderii Uniunii Salvaţi România, pentru a vedea în ce formă s-ar putea reface coaliţia de guvernare.

"Încă se negociează, cu ambele, şi cu PSD şi cu USR, se negociează pentru o susţinere în Parlamentul României. Eu sper să mai avem o discuţie azi cu USR, dacă se poate, eu ştiu că domnul Nicolae Ciucă a avut discuţii telefonice şi cu liderii USR şi cu liderii PSD, în funcţie de ce au convenit, PNL este în spatele domnului Ciucă, sută la sută, vedem care este concluzia", a declarat Florin Cîţu, miercuri, întrebat dacă liberalii au ajuns la vreo înţelegere cu PSD în privinţa formării noului guvern.

Despre un nou mandat "mai flexibil" dat de PNL premierului desemnat, Cîţu a spus că Ciucă are mandat să negocieze cu forţele politice, putând "să vină înapoi în partid să ceară o flexibilizare când avem ceva de flexibilizat".

"Trebuie să fie o discuţie cu cei de la USR, vedem în ce direcţie ar putea să meargă refacerea acestei coaliţii şi, apoi, bineînţeles, putem să mergem în partid să cerem pe acea variantă o flexibilizare, dar în acest moment lucrurile sunt puse invers. Deci domnul premier desemnat Nicolae Ciucă are nu numai disponibilitatea, dar are şi atributul de a discuta cu cei de la USR.

Bineînţeles că, dacă este nevoie şi dacă cei de la USR sunt de acord, va fi însoţit de o delegaţie a PNL, condusă de mine, deci, nu este o problemă aici, dar trebuie să vedem dacă USR ar accepta această variantă şi după această discuţie vedem în ce formă refacem coaliţia. E nevoie de această discuţie faţă-n faţă, bărbăteşte, curajos, onest, să ne spunem ce avem de spus, şi apoi să vedem cum putem să refacem coaliţia", a declarat Cîţu.

Întrebat dacă s-a discutat cu PSD despre "împărţirea" unor ministere cu aceştia, el a infirmat: "Nu, PSD a spus...Nici nu ştiu de câte ori au spus anul acesta că ei nu vor la guvernare".

"O refacere a USL nu se poate, nu este un proiect în acest moment", a completat el.

Cîţu a adăugat că nu înţelege "pretenţiile" PSD, în contextul în care "acum o săptămână spuneau că nu vor la guvernare, că vor face opoziţie".

"Acum apar aceste idei, mie mi se pare că nu vor, de fapt, să negocieze nimic şi încearcă să forţeze nota cu astfel de soluţii", a susţinut preşedintele PNL.

Citeste si:
Năsui, despre un armistiţiu politic cu un guvern minoritar PNL-UDMR: „Nu există când e vorba de împărţirea banilor publici"
Năsui, despre un armistiţiu politic cu un guvern minoritar PNL-UDMR: „Nu există când e vorba de împărţirea banilor publici"
Fostul ministru USR Claudiu Năsui a declarat marţi, 26 octombrie, la Antena 3, că formaţiunea îşi doreşte refacerea coaliţiei de guvernare cu PNL şi UDMR, pe bazele stabilite în 2020 şi...
Va apela Cîțu, în extremis, la șarpele Ka?
Va apela Cîțu, în extremis, la șarpele Ka?
După ce Superman și-a luat porția letală de kriptonită și a fost debarcat de la conducerea guvernului, temerea sa cea mai mare este că Nicolae Ciucă ar putea să-i ia locul și, implicit,...
Sursa: AGERPRES