Analist liberal, despre strategia lui Cîțu de a trece guvernul Ciucă prin parlament: „Băieții ăștia sunt de pe altă lume”

Sambata, 30 Octombrie 2021, ora 08:43
10994 citiri
Analist liberal, despre strategia lui Cîțu de a trece guvernul Ciucă prin parlament: „Băieții ăștia sunt de pe altă lume”
Florin Cîțu și Nicolae Ciucă FOTO Hepta

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat vineri 29 octombrie că guvernul Ciucă va obține voturile necesare în parlament, asta deși premierul desemnat a subliniat, chiar alături de liderul PNL, că „matematic” guvernul său nu are cum să treacă de votul de încredere. Cîțu a detaliat apoi strategia PNL, susținând că va folosi aceeași strategie cu care a fost dat jos guvernul Dăncilă, și anume că va negocia cu fiecare parlamentar în parte.

Declarația președintelui PNL a dat naștere la ironii din partea USR, care prin vocea purtătorului de cuvânt, Ionuț Moșteanu, a aminti că „ultima dată când liberalii au vrut să stea de vorbă cu fiecare parlamentar, unul din ei a ajuns la DNA”.

"Ultima dată când PNL-iştii au vrut să stea de vorbă cu fiecare parlamentar, unul din ei, unul dintre PNL-işti a ajuns la DNA, dacă ţineţi minte, când au spus ei că negociază pentru moţiunea de cenzură şi un deputat de Timiş a ajuns la DNA pentru că a încercat să ofere avantaje unui parlamentar pentru a nu vota moţiunea. Deci eu zic să aibă grijă”, a afirmat Ionuţ Moşteanu, vineri seară, într-o emisiune la B1 Tv.

Economistul liberal, Cristian Păun, profesor la ASE și apropiat de tabăra Orban, a comentat și el cu ironie strategie expusă de Florin Cîțu. „Strategia de fapt nu e nicio strategie. Nu ai nicio strategie când numești pe Sigartău la Cercetare sau pe Predoiu la Armată, doar ca să nu se supere că a cedat tronul pentru Prințesa Gorghiu, cea cu Pușcăria la Domiciliu. E caterincă ieftină”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

„Cîțu: Strategia noastră este negocierea cu fiecare parlamentar în parte, aceeaşi strategie care a fost folosită când a fost dat jos Guvernul Dăncilă.

Băieții ăștia sunt de pe altă lume. Mă uit la ei și nu contenesc să mă minunez cum de s-au adunat atâția “dăncili” la un loc. Culmea, și de partea liberalismului.

Păi:

❗️Acolo strategia era să dai jos un guvern nu să pui unul nou, chiar și minoritar cum e ăsta a lui Ciucă;

❗️Acolo era vorba să o dai jos pe Dăncilă, cu care până și PSD era de acord ca au exagerat cu ea și că menținerea ei până la alegeri amenința atingerea pragului electoral pentru PSD. Era chiar de doi bani să își dea iar singuri un guvern jos prin propria moțiune de cenzură, în același mandat;

❗️Aici este vorba să nu îl pui pe generalul stelar Ciucă & Gorghiu la butoane, cu care până și PSD este de acord că nu e bine (pentru ei, desigur);

❗️Atunci erau niște alegeri în față și, strategic, era bine să stai deoparte de guvernare.

Acum alegerile sunt mai departe și banii de la UE gârlă și în următorii doi ani. O pleașcă tentantă pentru toți. O adevărată comoară a piraților!

Ce să le spui parlamentarilor luați la bucată? Pe persoană fizică? Că e bine să te lase pe tine și doar pe tine să împarți “cașul” doar pentru ai tăi? Ca la PNDL 3, pardon “Anghel Saligny”, mă scuzați?

Strategia de fapt nu e nicio strategie. Nu ai nicio strategie când numești pe Sigartău la Cercetare sau pe Predoiu la Armată, doar ca să nu se supere că a cedat tronul pentru Prințesa Gorghiu, cea cu Pușcăria la Domiciliu. E caterincă ieftină. E golăneală față de un popor greu încercat zilele astea. Față de un partid cu tradiție care a promis altceva. Și a livrat fix aceleași mizerii. Față de liberalism.

Aștept acum victimizarea PNL și a “echipei câstigătoare” Cîțu, valeții Faraonului, singurii care sunt “responsabili” din politica românească.

A naibii responsabilitate cu Florin Roman la Economie!”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Programul de guvernare şi lista miniştrilor din Cabinetul Nicolae Ciucă vor fi depuse, sâmbătă, la parlament.

Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Prețurile plafonate ale alimentelor de bază rămân valabile în continuare după ce Președintele Klaus Iohannis a semnat prelungirea ordonanței de urgență care le reglementează miercuri, 27...
Parlamentul a luat act de decizia lui Iohannis: Trupele NATO pot intra sau staționa în România, dacă va fi cazul
Parlamentul a luat act de decizia lui Iohannis: Trupele NATO pot intra sau staționa în România, dacă va fi cazul
Plenul reunit al Parlamentului a luat act, în şedinţa de marţi, 26 martie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care Legislativul este informat că Forţa de reacţie a NATO poate...
#Florin Citu, #nicolae ciuca, #guvern, #Parlament, #Klaus Iohannis , #stiri Florin Citu