Florin Cîțu: „Negocierea și majoritatea este responsabilitatea premierului. Nu e niciun pact cu PSD”

Vineri, 22 Octombrie 2021, ora 13:50
4614 citiri
Florin Cîțu: „Negocierea și majoritatea este responsabilitatea premierului. Nu e niciun pact cu PSD”
Florin Citu, premierul demis al României FOTO Gov.ro

Preşedintele PNL, Florin Cîţu a declarat vineri, 22 octombrie, la sediul partidului, unde s-a întâlnit cu preşedintele UDMR Kelemen Hunor, că premierul desemnat este responsabil de negocierea majorităţii, el arătând că după finalizarea programului de guvernare, Ciucă va depune Cabinetul luni sau marți, miercuri urmând să aibă loc audierile, iar votul pentru noul Guvern, joi.

Florin Cîţu a discutat cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, despre noul Guvern minoritar format doar din PNL şi UDMR. Preşedintele PNL a spus că luni seara sau marţi, vor veni în Parlament cu noul Guvern și cu programul de guvernare, miercuri se vor desfăşura audierile în comisiile de specialitate, iar votul va avea loc joi.

Despre structura noului Executiv, Cîţu a spus că ”sunt aceleaşi ministere pe care le-au avut până acum.

”Mâine, se va discuta pe programul de guvernare. Astăzi a fost doar o discuţie pe probgramul de guvernare. Vă asigurăm că este un programul de guvernare care răspunde problemelor urgente cu care se confruntă România”, a afirmat Cîţu, precizând că ”priorităţile pe termen scurt sunt criza sanitară şi cea din energie.

Întrebat dacă PNL va negocia cu PSD susţinerea în Parlament a guvernului minoritar, Florin Cîţu a răspuns: ”Negocierea este responsabiluitatea premierului”.

„Nu se face niciun pact, mergem în Parlamentul României. Nu e niciun pact cu PSD. USR are șansa să voteze acest guvern. Suntem aici pentru că USR a votat o moțiune de cenzură”, a spus Cîțu

El a precizat că, pentru susţinerea în Parlament, crede că vor discuta şi cu USR-ul.

#Florin Citu, #premier, #nicolae ciuca, #Klaus Iohannis, #PSD , #stiri Florin Citu