Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Florin Cîțu anunță aprobarea programului de guvernare şi lista de miniştri din Cabinetul Ciucă. Alina Gorghiu la Justiție

Vineri, 29 Octombrie 2021, ora 17:19
6149 citiri
Florin Cîțu anunță aprobarea programului de guvernare şi lista de miniştri din Cabinetul Ciucă. Alina Gorghiu la Justiție
Florin Cîțu și Nicolae Ciucă FOTO Hepta

Biroul Executiv al PNL a aprobat programul de guvernare şi lista de miniştri din Cabinetul Ciucă. Premierul desemnat a anunțat că la ministerul Justiției a fost propusă senatoarea PNL, Alina Gorghiu. Cătălin Predoiu va deține portofoliul Apărării

Liderul PNL Florin Cîţu a anunţat că lista Guvernului şi programul de guvernare aprobate de Biroul Executiv vor fi votate sâmbătă de Biroul Politic Naţional.

„Am prezentat în BEx propunerile pentru ministere. PNL va propune pentru Ministerul Justiției pe Alina Gorghiu, pentru Economie pe Florin Roman, la Apărare pe Cătălin Predoiu, la Ministerul Agriculturii pe Mircea Fechet şi la Cercetare pe Robert Sighiartău”, a declarat premierul desemnat Nicolae Ciucă.

Florin Cîțu a arătat că BNP al PNL ar urma să se reunească vineri sau sâmbătă.

Cîţu a mai afirmat să guvernul Ciucă "are şanse să treacă în Parlament".

Ciucă a arătat că, în urmă cu câteva zile, a declarat că nu doreşte să îşi depună mandatul şi că va merge până la capăt.

”Sigur, la cum arată situaţia şi cifrele, matematic, Guvernul nu are şanse să treacă. Pe parcursul negocierilor s-a constatat multă inflexibilitate în negociere şi am constatat că nu se va putea ajunge la un acord politic care să dea o majoritate în Parlament”, a spus Nicolae Ciucă.

El a adăugat că, ”ţinând cont de situaţia de astăzi, una complicată, a hotărât să meargă cu Guvernul şi programul de guvernare în Parlament, pentru că există timp de reflexie până miercuri şi se pot gândi la ce pot spune electoratului”.

”Nu am o experienţă politică, dar neajungându-se la un acord politic, prin votarea acestui guvern, se poate câştiga timp pentru liniile de comunalitate., pentru proiecte comune”, a mai spus Ciucă, precizând că, în criza politică, economică, cu creşteri de preţuri în energie, la alimente, este şi această criză politică care trebuie rezolvată.

”Prin votarea acestui guvern pot să se aşeze şi să găsească un numitor comun. Mai mult, discutăm despre PNRR, va fi nevoie să îl punem în practică, să gestionăm fondurile, şi avem nevoie de un guvern cu forţe depline”, a afirmat Ciucă.

Liberalii s-au reunit în ședința Biroului Executiv Național pentru a aproba lista de miniștri din Guvernul Ciucă. Lista și programul de guvernare vor fi depuse sâmbătă, la Parlament. Audierea miniștrilor și votul vor avea loc săptămâna viitoare.

În debutul ședinței, președintele PNL Florin Cîțu a anunțat conducerea partidului că nu renunță la guvernul minoritar, că nu se flexibilizează mandatul de negociere, însă discuții cu celelalte partide vor mai avea loc în zilele următoare.

Nicolae Ciucă are nevoie de 234 de voturi pentru a trece prin Parlament guvernul său.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Îndemnul lui Ciucă pentru liberali: ”Alegerile locale nu sunt despre ideologie”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat duminică, 21 aprilie, la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL pentru alegerile locale din Maramureş, că liberalii trebuie să iasă să...
#Florin Citu, #nicolae ciuca, #guvern , #stiri Florin Citu