Florin Citu il contrazice pe Ciolacu in privinta intalnirii dintre cei doi: Nu este pe agenda

Luni, 17 Mai 2021, ora 11:38
1977 citiri
Florin Citu il contrazice pe Ciolacu in privinta intalnirii dintre cei doi: Nu este pe agenda
Desi Marcel Ciolacu a anuntat ca se va intalni luni cu Florin Citu, intalnirea nu apare pe agenda premierului de saptamana aceasta FOTO gov.ro

Guvernul a anuntat luni, 17 mai, ca premierul Florin Citu nu are nicio intalnire programata cu liderul PSD Marcel Ciolacu, desi acesta din urma anuntase ca cei doi vor urma sa se intalneasca luni.

"Prim-ministrul nu are astazi in program o intalnire cu presedintele PSD, Marcel Ciolacu. O astfel de intalnire nu se afla nici pe agenda din aceasta saptamana", a anuntat luni Guvernul.

Marcel Ciolacu a reluat duminica seara, la Antena 3, afirmatia potrivit careia Florin Citu l-a contactat telefonic pentru a discuta pe tema Planului National de Redresare si Rezilienta (PNRR), liderul social-democrat sustinand ca acest gest este consecinta solicitarilor adresate in acest sens premierului de catre comisarii europeni.

Marcel Ciolacu a povestit, duminica seara, intr-o emisiune televizata, ca a fost contactat de catre premierul Florin Citu pentru a discuta pe tema PNRR. Conform acestuia, discutia a durat "maxim un minut".

"A fost o discutie foarte scurta. (...) Ca urmeaza sa fiu contactat si sa avem o discutie in cursul acestei saptamani. Presupun ca acest telefon a fost in urma discutiilor avute de domnul Citu la Bruxelles. (...) Nu am intrat in detalii, a ramas ca vom sta de vorba. Apelul a fost in urma cerintelor comisarilor europeni si a presedintei Comisiei (Comisiei Europene - n.r.). a ramas ca ne vom vedea sa stam de vorba vizavi de Planul National de Redresare si rezilienta", a afirmat Ciolacu la Antena 3.

"A ramas ca ne vom vedea sa stam de vorba vizavi de PNRR. A ramas ca maine stam de vorba si stabilim data intalnirii si locatia unde ne vom intalni", a adaugat liderul PSD.

Presedintele PSD a mentionat ca spera ca luni sa "stabileasca principiile si mecanismele" PNRR, dupa care va trimite "specialistii" sa discute cu cei care lucreaza la PNRR.

El a reafirmat decizia PSD de a intra in greva parlamentara daca PNRR nu va fi prezentat Legislativului.

"Este exclus sa nu vina cu el in Parlament. Eu am anuntat foarte clar: Daca se merge cu PNRR direct la Bruxelles, fara sa fie prezentat, sa avem o discutie serioasa pe principii si pe mecanismele de acces la aceste fonduri, Partidul Social Democrat va intra in greva parlamentara", a mai declarat Marcel Ciolacu.

Acesta a precizat ca una dintre cerintele PSD este aceea ca autostrada Moldovei sa fie finantata prin acest plan.

Gică Popescu a bătut la ușa lui Marcel Ciolacu. De ce s-a dus "Baciul" în audiență
Gică Popescu a bătut la ușa lui Marcel Ciolacu. De ce s-a dus "Baciul" în audiență
Președintele clubului Farul, Gică Popescu, a fost în audiență la Marcel Ciolacu, premierul României. Gică Popescu a discutat despre finanțarea acdaemiillor și a cluburilor de fotbal....
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#marcel ciolacu, #Florin Citu premier, #PNRR , #stiri Florin Citu