Florin Cîțu va fi noul președinte al Senatului SURSE

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 14:28
4847 citiri
Florin Cîțu va fi noul președinte al Senatului SURSE
Președintele PNL Florin Cîțu țintește o funcție de vârf în Parlament FOTO gov.ro

Liderul PNL Florin Cîțu va primi șefia Senatului, după ce a fost sacrificat de președintele Klaus Iohannis, susțin surse liberale. La Camera Deputaților, noul președinte ar putea fi Kelemen Hunor. Dacă liderul UDMR va continua ca vicepremier, favoriți pentru a treia funcție în stat ar fi liberalii Raluca Turcan, Florin Roman și Robert Sighiartău.

Florin Cîțu s-a reorientat către șefia Senatului după ce conducerea liberalilor a decis să-l susțină pe generalul Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. Anunțul a fost făcut chiar de către președintele PNL Florin Cîțu, la finalul consultărilor cu președintele Klaus Iohannis.

„PNL l-a propus pe ministrul Apărării Nicolae Ciucă pentru funcția de premier, într-un guvern minoritar, alături de partenerii de la UDMR. În acest moment mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor români pentru a avea un guvern cât mai rapid, un guvern care să gestioneze această situație. PNL e partidul care arată maturitate și responsabilitate și își asumă guvernarea în acest moment dificil”, a subliniat liderul PNL.

Președintele Klaus Iohannis le-a cerut liderilor PNL să-l propună pe Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru, în condițiile în care Florin Cîțu nu poate strânge o majoritate parlamentară, arată surse politice pentru Ziare.com.

Miercuri seara, într-o discuție informală cu președintele Klaus Iohannis, liderul PNL Florin Cîțu a insistat ca el să rămână propunerea de prim-ministru. În replică, șeful statului i-a transmis: “Nu se poate, Florine!”. Și discuția s-a închis, susțin surse politice pentru Ziare.com.

#Florin Citu, #presedinte pnl florin citu, #presedinte Senat, #premier desemnat, #premier interimar florin citu, #consultari Klaus Iohannis , #stiri Florin Citu
Comentarii
S
Stan
rank 1
Bun, sa ne spuneți când va fi șef al personalului...
Poza anticonceptionalistu
anticonceptionalistu
rank 1