Neînțelegeri în formarea coaliției. Florin Cîţu acuză PSD că vrea să introducă în programul de guvernare măsurile lui Liviu Dragnea SURSE

Duminica, 14 Noiembrie 2021, ora 10:13
6209 citiri
Neînțelegeri în formarea coaliției. Florin Cîţu acuză PSD că vrea să introducă în programul de guvernare măsurile lui Liviu Dragnea SURSE
Florin Citu, premierul României FOTO Hepta

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, s-a plâns sâmbătă seară într-o şedinţă cu mai mulţi lideri liberali că social-democraţii încearcă să introducă în programul de guvernare comun mai multe măsuri puse de Liviu Dragnea în programele guvernelor Grindeanu şi Tudose, au declarat surse din cadrul PNL.

”PNL nu aplică programul lui Dragnea”, le-ar fi spus Florin Cîţu liderilor PNL, într-o şedinţă care a avut loc sâmbătă seară, la finalul negocierilor cu PSD.

Potrivit surselor citate, măsurile pe care PSD vrea să le impună în programul de guvernare şi care datează de pe vremea lui Liviu Dragnea sunt taxa de solidaritate şi impozitul global.

Cîţu le-ar fi spus şi social-democraţilor, în timpul negocierilor de ieri, că nu este de acord cu cele două măsuri.

”Taxa de solidaritate se afla şi în programul de guvernare al lui Mihai Tudose, pagina 21, când preşedinte era Liviu Dragnea. Şi Sorin Grindeanu o avea în program. Cîţu a mai subliniat în discuţie că nu este de acord nici nu impozitul global - taxarea prgresiv”, au precizat sursele liberale pentru News.ro,

PNL şi PSD continuă, duminică, discuţiile pe marginea Programului de guvernare având de abordat subiecte asupra cărora nu s-a convenit până acum. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că este vorba despre ”aproximativ 5%” din Programul de guvernare, în timp ce liderul PNL, Florin Cîţu, a precizat că sunt subiecte din domeniul Finanţelor, Muncii şi Justiţiei. Punctele asupra cărora nu s-a convenit sunt majorarea pensiilor şi a alocaţiilor, dar şi situaţia Secţiei speciale. Ambii lideri s-au arătat optimişti că discuţiile se vor finaliza duminică.

Echipele de negociere ale PNL şi PSD se reunesc, din nou, duminică, de la ora 11.00, la Parlament.

Negociatorii au de armonizat subiecte asupra cărora nu s-a convenit în rundele anterioare de negocieri, cum ar fi majorarea pensiilor şi a alocaţiilor, dar şi situaţia Secţiei speciale.

După discuţiile de sâmbătă, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că este vorba despre ”aproximativ 5%” din Programul de guvernare, însă a precizat că discuţiile vor avansa duminică.

La rândul său, liderul PNL, Florin Cîţu, a precizat că subiectele încă în discuţie sunt din domeniile Finanţe, Muncă şi Justiţie.

”Mai sunt câteva capitole, le facem mâine”, a afirmat, sâmbătă, Florin Cîţu, la plecarea de la negocieri.

În ceea ce priveşte desfiinţarea Secţiei speciale, echipele iau în calcul să ceară un nou aviz de la Comisia de la Veneţia, iar subiectul să fie tranşat ulterior, în funcţie de răspunsul primit.

În cursul zilei de sâmbătă, s-au făcut concesii de ambele părţi, pentru ca discuţiile să avanseze.

Astfel, PSD este dispus să renunţe la impozitarea progresivă, cu care PNL nu este de acord, lucru afirmat de Florin Cîţu în repetate rânduri.

În schimb, PNL este dispus să accepte acordarea din nou a voucherelor de vacanţă. Valoarea acestora va fi de 1.450 de lei. Cu toate acestea, voucherele nu vor putea fi folosite pe litoral, ci doar în staţiuni balneo-climaterice şi în agroturism.

Liderii PSD şi PSD au afirmat, în repetate rânduri, că vor ca Programul de guvernare să fie finalizat cât mai repede, apoi să se stabilească Executivul, astfel încât să se meargă cât mai repede pentru un vor în Parlament.

Deocamdată, însă, nu există un consens în ceea ce priveşte numele premierului.

Eveniment Quarterly Report

Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Curtea de Apel Iaşi a amânat pentru vineri, 29 septembrie, pronunţarea deciziei în cazul lui Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru luare de mită. Este a doua oară când magistrații...
#Florin Citu premier, #Florin Citu PNL, #PSD, #impozitare progresiva , #stiri Florin Citu